
Krémová polévka z pečených kaštanů
Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nastal čas návratu!
Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 g másla
- 1 malá cibulka, najemno nakrájená
- 50 g řapíkatého celeru, pokrájeného
- 2 plátky čerstvého zázvoru
- 200 g připravených kaštanů (viz Tip)
- 1 l kuřecího vývaru
- sůl, pepř a mletý zázvor na dochucení
- 50 ml smetany ke šlehání, ušlehané
- plátky uzeného kuřete nebo kachny šlehačka a drcené kaštany k podávání
Příprava jídla
1. Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte najemno nakrájenou cibulku a asi dvě minuty míchejte. Přihoďte řapíkatý celer, zázvor a kaštany. Minutu nebo dvě opékejte a pak zalijte vývarem. Povařte třicet až třicet pět minut.
2. Polévku rozmixujte, osolte a okořeňte. Hustý krém zjemněte ušlehanou smetanou. Podávejte s plátky uzeného kuřete nebo kachny, doplňte šlehačkou a drcenými praženými kaštany.
Jak na kaštany
Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i pečené kaštany od stánku nebo vařené vakuované.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
13. Září 2007 18:46