Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lososová krémová polévka

Lososová krémová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1760 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 196 g
Tuky 76 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná krémová polévka s lososem, pórkem a bramborem.

Suroviny

pórek 2 ks
brambory 300 g
vývar 1 l
lze nahradit zeleninovým vývarem
citronová kůra
z 1 citronu
smetana 150 ml
kukuřice 330 g
sterilovaná
losos 200 g
sůl
pepř

1 Zvolna dvě minuty opékejte 2 pórky, na kolečka. Vsypte 300 g brambor, na kostky, zalijte 1 l rybího nebo zeleninového vývaru, nastrouhejte kůru z 1 citronu a vařte asi 12 minut doměkka.

2 Vylovte polovinu zeleniny a uschovejte. Přilijte 150 ml smetany a rozmixujte.

3 Přidejte 330 g sterilované kukuřice, slité, 200–300 g lososa, na kostky, i odloženou zeleninou. Mírně povařte 4 minuty. Osolte, opepřete.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit