
Gratinované brambory Dauphinoise
Tohle je nejlepší a nejsnadnější recept na gratinované brambory na světě!
Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,5 kg brambor
- máslo
- česnek
- sušená šalvěj
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- 250 ml 12% smetany
- 50 ml silného vývaru
Příprava jídla
1. Brambory oškrábejte a nakrájejte na milimetrové plátky. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory vrstvěte do máslem vymaštěné a česnekem vytřené zapékací nádoby. Každou vrstvu osolte a okořeňte sušenou šalvějí, čerstvě namletým pepřem, a vše zalijte 250 ml 12% smetany a 50 ml silného vývaru. Brambory zakryjte pečicím papírem a zatižte (třeba poklicí) tak, aby vrstvy brambor k sobě co nejlépe přilnuly. Pečte asi hodinu a čtvrt; pak sejměte papír a ještě patnáct minut dopečte dozlatova.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
itty (neověřeno)
5. Září 2007 17:21
Alena (neověřeno)
13. Září 2007 18:58