Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,2 (222x)
18. 7. 2014
Gratinované brambory
Apetit
Gratinované brambory
Apetit


Snadné
< 75 min
4,2 (222x)

Gratinované brambory představují luxusní přílohu, ale ve větším množství zastanou také roli hlavního jídla. Jejich křupavá krusta je velkým lákadlem ať už v této vegetariánské verzi, nebo pokud se do směsi rozhodnete přidat kousky kuřecího či vepřového masa. Sluší jim také brokolice, hrášek nebo kukuřice.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1193 kcal
  • Bílkoviny 20 g
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 62 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Vydatně i lehce: gratinované brambory

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2009/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(222 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/2

Únor 2009

Související články

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

Do Evropy se dostaly díky objevným plavbám, používaly se jako lék bez léčebných účinků nebo jako okrasná rostlina. Dnes jsou velmi oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem, u nás i po celém světě. Jsou oblíbenou pochoutkou i rychlým pokrmem „co dům dal”. Kudy přesně se k nám dostaly a jak se v bramborách vyznat najdete v následujícím článku.