Tohle je nejlepší a nejsnadnější recept na gratinované brambory na světě!
Suroviny
brambory
1,5
kg
máslo
česnek
šalvěj
sušená
sůl
pepř
čerstvě namletý
smetana na vaření
250
ml
vývar
50
ml
silný
Postup
1
Brambory oškrábejte a nakrájejte na milimetrové plátky. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory vrstvěte do máslem vymaštěné a česnekem vytřené zapékací nádoby.
2
Každou vrstvu osolte a okořeňte sušenou šalvějí, čerstvě namletým pepřem, a vše zalijte 250 ml 12% smetany a 50 ml silného vývaru.
3
Brambory zakryjte pečicím papírem a zatižte (třeba poklicí) tak, aby vrstvy brambor k sobě co nejlépe přilnuly. Pečte asi hodinu a čtvrt; pak sejměte papír a ještě patnáct minut dopečte dozlatova.
Komentáře
Anonym
05.09.2007 17:21
radeji mene pepre
Anonym
13.09.2007 18:58
Apetit 12/06