0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gratinované brambory Dauphinoise

gratin
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gratinované brambory Dauphinoise

3.6 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1684 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 297 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je nejlepší a nejsnadnější recept na gratinované brambory na světě!

Suroviny

brambory 1.5 kg
máslo
česnek
šalvěj
sušená
sůl
pepř
čerstvě namletý
smetana na vaření 250 ml
vývar 50 ml
silný

1Brambory oškrábejte a nakrájejte na milimetrové plátky. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory vrstvěte do máslem vymaštěné a česnekem vytřené zapékací nádoby.

2 Každou vrstvu osolte a okořeňte sušenou šalvějí, čerstvě namletým pepřem, a vše zalijte 250 ml 12% smetany a 50 ml silného vývaru.

3 Brambory zakryjte pečicím papírem a zatižte (třeba poklicí) tak, aby vrstvy brambor k sobě co nejlépe přilnuly. Pečte asi hodinu a čtvrt; pak sejměte papír a ještě patnáct minut dopečte dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

krasne voni a jsou moc dobre, jen to moc neprezente s peprem, korenila jsem kazde patro, nesetrila jsem a nakonec me cely vecer palila pusa;]

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit