Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Palačinky s vanilkovým krémem

Palačinky s vanilkovým krémem a ovocem vám nedají spát!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Odpočívání těsta: 15 minut
PT3M
Smažení 0:03
Francouzská

Ingredience

    NA KLASICKÉ PALAČINKY

    • 220 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 2 vejce
    • 500 ml mléka
    • olej na smažení

    NA POHANKOVÉ PALAČINKY

    • 100 g celozrnné pšenicné mouky
    • 150 g pohankové mouky
    • špetka soli
    • 2 vejce 
    • 350–400 ml mléka (nebo více, podle potřeby)
    • olej na smažení

    NA NÁPLŇ

    • 200 ml mléka
    • 3 žloutky
    • 2–3 lžíce moučkového cukru
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
    • 1 balíček mraženého ovoce (maliny, borůvky, rybíz, směs…)
    • moučkový cukr na poprášení
    • klasické nebo pohankové palačinky podle základního receptu

Příprava jídla

1.  Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2.  V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3.  Mléko, žloutky, oba druhy cukru a mouku prošlehejte dohladka v ohnivzdorné misce nebo rendlíku. Ten pak postavte do pánve s vroucí vodou a míchejte do zhoustnutí (asi pět minut). Mezitím v mikrovlnné troubě nebo v hrnci s trochou vody prohřejte ovoce.

4.  Palačinky potřete vanilkovým krémem, posypte teplým ovocem a podle chuti poprašte moučkovým cukrem.

Expresní zkratka 
Vanilkový krém můžete koupit jako polotovar nebo dokonce jako hotový výrobek. Krém v prášku hledejte v supermarketu v regálech s kypřicími prášky a vanilinovými cukry. Hotovou vanilkovou omáčku, kterou stačí prohřát v mikrovlnce, prodává Marks & Spencer.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

Palačinky a lívance

Zapečené palačinky s houbami a cuketou

Palačinky plněné špenátem

Citronové palačinky

Česká kuchyně – sladká jídla

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.19
Obrazek uzivatele
do těsta přidávám ještě trochu pečícího prášku a palačinky jsou pak ještě o něco lepší
Obrazek uzivatele
Každý rok se nadělám mnoha a mnoha porcí palačinek na našem tanečním soustředění, tak příští rok zkusím i tyto. Můj vylepšovák je perlivá voda. Stačí jen troška- asi tak půl deci. Palačinky jsou pak vláčné a moc dobré. A aby se netrhaly, musí aspoň půl hodiny odpočívat!!! Tak a to myslete a udělejte je včas :)

Přidat komentář