
Palačinky s vanilkovým krémem
Palačinky s vanilkovým krémem a ovocem vám nedají spát!
Ingredience
- 220 g hladké mouky
- špetka soli
- 2 vejce
- 500 ml mléka
- olej na smažení
- 100 g celozrnné pšenicné mouky
- 150 g pohankové mouky
- špetka soli
- 2 vejce
- 350–400 ml mléka (nebo více, podle potřeby)
- olej na smažení
- 200 ml mléka
- 3 žloutky
- 2–3 lžíce moučkového cukru
- 1 sáček vanilinového cukru
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 balíček mraženého ovoce (maliny, borůvky, rybíz, směs…)
- moučkový cukr na poprášení
- klasické nebo pohankové palačinky podle základního receptu
NA KLASICKÉ PALAČINKY
NA POHANKOVÉ PALAČINKY
NA NÁPLŇ
Příprava jídla
1. Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.
2. V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.
3. Mléko, žloutky, oba druhy cukru a mouku prošlehejte dohladka v ohnivzdorné misce nebo rendlíku. Ten pak postavte do pánve s vroucí vodou a míchejte do zhoustnutí (asi pět minut). Mezitím v mikrovlnné troubě nebo v hrnci s trochou vody prohřejte ovoce.
4. Palačinky potřete vanilkovým krémem, posypte teplým ovocem a podle chuti poprašte moučkovým cukrem.
Expresní zkratka
Vanilkový krém můžete koupit jako polotovar nebo dokonce jako hotový výrobek. Krém v prášku hledejte v supermarketu v regálech s kypřicími prášky a vanilinovými cukry. Hotovou vanilkovou omáčku, kterou stačí prohřát v mikrovlnce, prodává Marks & Spencer.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
14. Září 2007 08:14
neo (neověřeno)
17. Červenec 2008 18:33
Madla (neověřeno)
15. Září 2008 18:35