Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky s ovocem a zmrzlinou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2510 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 270 g
Tuky 130 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti se budou olizovat až za ušima!

Související recepty

Suroviny

mléko 300 ml
čerstvé
vejce 1 ks
velké
olej
trochu na potření pánve
sůl
špetka
třtinový cukr 4 PL
jemný
máta 1 hrst
nasekané + meduňka
z biocitronu
ovoce 400 g
čerstvé či kompot
zmrzlina 500 ml
dle chuti
k podávání

Postup

1

Umíchejte z mouky, soli, části mléka a vejce hustší hladké těstíčko. Vmíchejte zbylé mléko a nechte stát půl hodiny; mouka nabobtná a těsto ještě zhoustne.

2

Bylinky smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, ovoce slijte a nechte okapat. Rozpalte nepřilnavou pánev a potřete ji olejem (když vám ujede ruka, přebytečný olej po rozpálení slijte). Po obvodu pánve rozlijte krouživým pohybem asi naběračku těsta: pánvičku naklopte, nalijte trochu těsta k jedné straně a pánví otáčejte a naklánějte ji tak dlouho, až se těsto rozlije kolem dokola a nakonec i na střed pánve.

3

Pečte asi minutu, pak palačinku otočte a dopečte. Takto upečte všechny palačinky, posypte je z jedné strany cukrem s bylinkami, doplňte zmrzlinou a ovocem a přehněte. Ozdobte a poprašte cukrem.

[[nid:31477]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...