Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2475 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 264 g
Tuky 130 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti se budou olizovat až za ušima!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
mléko 300 ml
čerstvé
vejce 1 ks
velké
olej
trochu na potření pánve
třtinový cukr 4 PL
jemný
máta 1 hrst
nasekané + meduňka
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu
ovoce 400 g
čerstvé či kompot
zmrzlina 500 ml
dle chuti
čokoládová poleva
a šlehačka+moučkový cukr k podávání

1 Umíchejte z mouky, soli, části mléka a vejce hustší hladké těstíčko. Vmíchejte zbylé mléko a nechte stát půl hodiny; mouka nabobtná a těsto ještě zhoustne.

2 Bylinky smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, ovoce slijte a nechte okapat. Rozpalte nepřilnavou pánev a potřete ji olejem (když vám ujede ruka, přebytečný olej po rozpálení slijte). Po obvodu pánve rozlijte krouživým pohybem asi naběračku těsta: pánvičku naklopte, nalijte trochu těsta k jedné straně a pánví otáčejte a naklánějte ji tak dlouho, až se těsto rozlije kolem dokola a nakonec i na střed pánve.

3 Pečte asi minutu, pak palačinku otočte a dopečte. Takto upečte všechny palačinky, posypte je z jedné strany cukrem s bylinkami, doplňte zmrzlinou a ovocem a přehněte. Ozdobte a poprašte cukrem.

Jak na dokonalé palačinky

Jak na dokonalé palačinky

Více

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit