0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky s ovocem a zmrzlinou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2510 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 270 g
Tuky 130 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti se budou olizovat až za ušima!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 160 g
mléko 300 ml
čerstvé
vejce 1 ks
velké
olej
trochu na potření pánve
sůl
špetka
třtinový cukr 4 PL
jemný
máta 1 hrst
nasekané + meduňka
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu
ovoce 400 g
čerstvé či kompot
zmrzlina 500 ml
dle chuti
čokoládová poleva
k podávání
smetana ke šlehání
k podávání
moučkový cukr
k podávání

1 Umíchejte z mouky, soli, části mléka a vejce hustší hladké těstíčko. Vmíchejte zbylé mléko a nechte stát půl hodiny; mouka nabobtná a těsto ještě zhoustne.

2 Bylinky smíchejte s cukrem a citronovou kůrou, ovoce slijte a nechte okapat. Rozpalte nepřilnavou pánev a potřete ji olejem (když vám ujede ruka, přebytečný olej po rozpálení slijte). Po obvodu pánve rozlijte krouživým pohybem asi naběračku těsta: pánvičku naklopte, nalijte trochu těsta k jedné straně a pánví otáčejte a naklánějte ji tak dlouho, až se těsto rozlije kolem dokola a nakonec i na střed pánve.

3 Pečte asi minutu, pak palačinku otočte a dopečte. Takto upečte všechny palačinky, posypte je z jedné strany cukrem s bylinkami, doplňte zmrzlinou a ovocem a přehněte. Ozdobte a poprašte cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit