Jednoduchý a expresní sladký oběd nebo brunch.
Suroviny
Postup
Vsypte jej do silnostěnné pánve a na mírném plameni nechte za stálého míchání rozpouštět, až vznikne karamel – dávejte pozor, abyste ho nepřipálili. Pak přihoďte plátky banánu a potřásejte pánví nebo je opatrně promíchávejte tak, aby se stejnoměrně obalily karamelem.
Do pánve teď vlijte brandy (pokud chystáte verzi pro dospělé), přidejte pomerančovou šťávu, máslo i vanilku a zastříkněte trochou vody. Krátce povařte, aby šťáva zhoustla; občas nádobou zakružte.
Pokud jste koupili už hotové (nabízí třeba Billa), nejdřív je ohřejte podle návodu na obalu; jestliže jste si usmažili vlastní, rovnou je přeložte na čtvrtiny nebo šátečky. Rozdělte na dva talířky a přelijte zkaramelizovanými banány se sladkou omáčkou.
Podávejte se snítkou máty a popraškem moučkového cukru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny(44 receptů )
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )