Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované uzené s květákem

Z dostupných surovin. Chytré speciality. Skoro bez práce!
Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 25 minut
P

Ingredience

    • 4 silnější plátky uzeného masa
    • 1 velký květák, rozdělený na růžičky
    • 100 ml zakysané smetany
    • 90 g strouhaného čedaru či ementálu
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice

Příprava jídla

1.  Rozpalte gril nebo troubu na maximum. Okraje uzeného nařízněte, aby se nekroutilo, položte ho na plech a pak deset minut opékejte z jedné strany; tučná část začne být křupavá. Mezitím uvařte květák doměkka (asi deset minut), sceďte a v míse promíchejte s hořčicí, smetanou a dvěma třetinami sýra.

2.  Plátek otočte a pečte dalších deset minut. Pak maso poklaďte květákovou směsí, posypte sýrem a pět minut zapékejte, aby se na sýru objevily bubliny.

Jednoduchá omáčka
Když smícháte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem, získáte jednoduchou náplň do zapečených těstovin nebo do lasagní.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
zajimavy tip, rychle a dobre, misto zakysacky s horcici jsem pouzila dijonaise helmans, bylo to prijemne pikantni

Přidat komentář