S kaší, v knedlících nebo v muffinech? Pohrajte si s uzeným v našich receptech. Kvalitní uzené předá každému pokrmu svou návykovou kouřovou chuť a vůni. Některé je třeba tepelně upravit, jiné můžete sníst hned. Se správnou úpravou vám poradí každý dobrý řezník. V zásadě platí, že uzená krkovička a bůček jsou dobře prorostlé tukem, a proto se skvěle hodí na pečení.
Chybu neuděláte ani s opékáním či grilováním. Zato uzená plec, kýta a pečeně jsou sušší a při pečení potřebují často podlévat. Nejvíc jim proto sluší vaření či napařování. Vyberte si svůj zamilovaný recept s uzeným masem:
1. Na výlet
2. Od babičky
3. K pivu
4. Na asijskou notu
5. Z jednoho pekáče
6. Vypečená dobrota
7. Nedělní oběd
Tip redakce
Našli jste si mezi recepty na uzené svého favorita, už už chcete začít vařit, ale nevíte, jak v záplavě uzenářských výrobků vybrat ten pravý? Skvělé uzené maso, které si zachovává přirozenou chuť a šťavnatost, najdete v hypermarketech Globus. Každý hypermarket Globus má řeznictví, kde zkušení řezníci denně bourají a zpracovávají kvalitní maso od osvědčených dodavatelů. Uzené maso z Globusu nejprve naloží a pak ho udí, nevaří. Bukové dřevo dodává masu delikátní chuť. Uzenému z Globusu nejvíc sluší úprava na páře.