Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové rajské rizoto

Stačí půlhodina. Využijete mikrovlnku.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 20 minut
PT5M
Vaření 0:05

Ingredience

    • 250 g rýže, nejlépe na rizoto
    • 1 cibule, jemně nakrájená
    • 50 g másla
    • 250 ml zeleninového vývaru
    • 500 ml passaty (rajčatové pyré)
    • 500 g třešňových rajčátek
    • 100 g mozzarelly, scezené a pokrájené na větší kousky
    • sůl a pepř na dochucení
    • strouhaný parmazán a nasekané bazalkové lístky k podávání

Příprava jídla

1.  Rýži, cibuli a polovinu másla dejte do mísy vhodné do mikrovlnky. Zakryjte a tři minuty mikrovlňte na nej­vyšší stupeň. Přilijte vývar i passatu, zamíchejte a vařte deset minut nezakryté. Promíchejte, přidejte rajčata a sýr. Vařte osm minut, až rýže změkne a rajská zvláční.

2.  Nechte rizoto pár minut odpočívat, pak do něj vmíchejte zbylé máslo, parmazán a bazalku. Osolte a opepřete.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.14
Obrazek uzivatele
Už jsem dělala toto rizoto několikrát a výsledek byl vždy chuťově dokonalý. I manžel si pochutnal a ani nedělal poznámky, že je bez masa.

Přidat komentář