Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

Jsou krásně křupavé, zdravé – a velmi rychle hotové! Pochopitelně můžete použít běžné máslo, jen doporučujeme vyhnout se uměle ztužovaným tukům.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví

Ingredience

    • 100 g biomásla nebo biotuku (například Prima Rapunzel nebo Alsan bio; k dostání v bioprodejnách či v Hypernově)
    • + trocha na vymazání plechů
    • 100 g javorového sirupu (nejlépe nedoslazovaného cukrem; koupíte v bioprodejných nebo v regálech s cizokrajnými potravinami
    • v hypermarketech)
    • špetka mořské soli
    • 100 g hladké pšeničné mouky, nejlépe v biokvalitě
    • 80 g jemně mleté špaldové celozrnné mouky
    • 100 g semínek a nahrubo nasekaných ořechů (výborná je kombinace 50 g slunečnicových semínek a 50 g nasekaných vlašských či lískových ořechů)
    • 1 lžička mleté skořice nebo špetka mleté pravé vanilky

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Na dva plechy mázněte trochu másla a potáhněte je papírem na pečení.

2.  V misce utřete elektrickým šlehačem máslo a pomalu do něj zašlehejte javorový sirup rozmíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli. Až se hmota začne jakoby srážet, vmíchejte dvě lžíce hladké mouky a ještě trochu prošlehejte. Potom vařečkou vmíchejte zbytek pšeničné i špaldové mouky, ořechy a koření. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte lžíci mouky.

3.  Pomocí dvou lžiček nebo rukama tvarujte malé hrudky a klaďte je na plechy. Pečte v předehřáté troubě přibližně dvacet minut.

Tip na obměnu
Udělejte si müsli hrudky! Do těsta přidejte 1 lžíci javorového sirupu navíc a spolu s moukou přisypejte 2 lžíce jemně mletých ovesných vloček.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
dal by se sirup nahradit medem? Jakým množstvím?
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 2/07, str. 81
Obrazek uzivatele
Hrudky jsou moc moc dobré a díky skořici báječně voní i chutnají. Použila jsem 50 g slunečnice a 50 mandlí. Navíc jsou dost rychle hotové. Máslo s javorovým sirupem se sice vůbec nespojí, ale ničemu to nevadí - po přidání mouky je směs pěkně hladká.
Obrazek uzivatele
Rychlé, jednoduché, velice dobré, Doporučuju.

Přidat komentář