Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrová pomazánka s pažitkou

Nejjednodušší, ale také nejvariabilnější, nejchutnější, nejbarevnější… Pomazánky prostě mluví samy za sebe!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Chlazení: 10 minut
P
Pomazánka

Ingredience

    • 200g sýra typu ementál
    • 100g sýra mimolette
    • 200g sýra cottage
    • 2-3 lžíce mascarpone
    • sůl
    • pepř
    • pažitka

Příprava jídla

V misce promíchejte 200 g hrubě nastrouhaného sýra typu ementál, 100 g sýra mimolette, 200 g sýra cottage a 2–3 lžíce mascarpone. Osolte, opepřete podle chuti a vmíchejte svazek jemně nasekané pažitky. Nechte vychladit a podávejte s čerstvým pečivem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z čerstvého špenátu a slaniny

Čínská pánev s ředkvičkami

Poctivě namazáno aneb Ty nejlepší pomazánky a obložené pečivo

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Neví někdo co je to za sýr příp. kde bych ho sehnala třeba v Brně?
Obrazek uzivatele
Prodávají ho v Albertu, v Brně ho určitě budou mít také. Je oranžový :-) a dost drahý, cca 250 Kč / kg, ale je výborný :-)
Obrazek uzivatele
Mimolette je francouzsky syr v jehoz kure jsou roztoci kteri mu dodavaji (udajne) jeho charakteristickou chut. Pro me to nezni vabne, kdyz si predstavim, ze se mi po syru prohaneji roztoci, ale jeste jsem ho nechutnala. Snad by se mel dat nahradit normalnim syrem (eidam)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str. 36

Přidat komentář