Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fruit cobbler (ovocný nákyp)

Cobbler je americká klasika. Říká se, že název pochází buď z výrazu ,to cobble’ (dát něco rychle dohromady), nebo ,cobbles’ (dlažební kostky). Zatímco první varianta by (po právu!) vyzdvihovala jednoduchost a rychlost receptu, druhá vypovídá o jeho vzhledu… Cobbler si můžete upéct z různých druhů ovoce – ať už ho namícháte, nebo zůstanete u jednoho. Buď ho můžete dát na dno formy a přikrýt těstem, anebo to provést přesně naopak. Výsledek je vždycky stejný – těsto a ovoce se promísí, a vy se můžete těšit na výborný vlahý ovocný koláč!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Americká

Ingredience

    • 2 vejce
    • 1–1 ½ šálku krupicového cukru
    • 2 lžíce margarínu nebo másla, změklého
    • + trocha na vymazání formy
    • 2 lžíce mléka
    • 1 šálek polohrubé mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • ½ lžičky soli
    • ½ šálku šálku sherry nebo brandy
    • 3 až 4 šálky čerstvého ovoce (velké kusy nakrájené na plátky, drobné klidně nechte vcelku)
    • šlehačka nebo zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 180/160 stupňů a vymažte formu. Vejce ušlehejte s jedním šálkem cukru, po chvíli přidejte margarín a mléko a přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Vlijte do připravené formy.

2.  Sherry nebo brandy nalijte do kastrůlku, přidejte zbytek cukru a krátce povařte; stačí asi čtyři minuty. Potom už přisypte ovoce, prohřejte a směsí přelijte těsto. Pečte přibližně půl hodiny. Podávejte horké se zmrzlinou nebo šlehačkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahelno-pohankový nákyp s houbami

Southern red velvet cake

Osgood pie (starodávný páj s ořechy)

Mini moon pies

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 3/07, str.50
Obrazek uzivatele
dělám ho pořád s různým ovocem a vždycky se po něm hned zapráší
Obrazek uzivatele
Použila jsem do něj hrušky, příště přidám i ostružiny nebo švestky. Neměla jsem brandy, tak jsem dala whisky. Byl velmi chutný i při takové úpravě. Vřele doporučuji při velké úrodě jakéhokoliv ovoce a při málém množství času:-).

Přidat komentář