Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2516 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 427 g
Tuky 49 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cobbler je americká klasika. Říká se, že název pochází buď z výrazu ,to cobble’ (dát něco rychle dohromady), nebo ,cobbles’ (dlažební kostky). Zatímco první varianta by (po právu!) vyzdvihovala jednoduchost a rychlost receptu, druhá vypovídá o jeho vzhledu…

Cobbler můžete upéct z různých druhů ovoce – ať už ho namícháte, nebo zůstanete u jednoho. Buď ho můžete dát na dno formy a přikrýt těstem, anebo to provést přesně naopak. Výsledek je vždycky stejný – těsto a ovoce se promísí, a vy se můžete těšit na výborný vlahý ovocný koláč!

Suroviny

vejce 2 ks
+ na vymazámí formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
sherry ½ hrnku
nebo brandy
ovoce 4 hrnky
na plátky, malé vcelku

Postup

1

Předehřejte troubu na 180/160 stupňů a vymažte formu. Vejce ušlehejte s jedním šálkem cukru, po chvíli přidejte margarín a mléko a přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Vlijte do připravené formy.

2

Sherry nebo brandy nalijte do kastrůlku, přidejte zbytek cukru a krátce povařte; stačí asi čtyři minuty. Potom už přisypte ovoce, prohřejte a směsí přelijte těsto. Pečte přibližně půl hodiny. Podávejte horké se zmrzlinou nebo šlehačkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

30.08.2009 23:16
Použila jsem do něj hrušky, příště přidám i ostružiny nebo švestky. Neměla jsem brandy, tak jsem dala whisky. Byl velmi chutný i při takové úpravě. Vřele doporučuji při velké úrodě jakéhokoliv ovoce a při málém množství času:-).
24.11.2007 12:54
dělám ho pořád s různým ovocem a vždycky se po něm hned zapráší
03.10.2007 08:14
Recept se nachází v č. 3/07, str.50

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...