0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2516 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 427 g
Tuky 49 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cobbler je americká klasika. Říká se, že název pochází buď z výrazu ,to cobble’ (dát něco rychle dohromady), nebo ,cobbles’ (dlažební kostky). Zatímco první varianta by (po právu!) vyzdvihovala jednoduchost a rychlost receptu, druhá vypovídá o jeho vzhledu…

Cobbler můžete upéct z různých druhů ovoce – ať už ho namícháte, nebo zůstanete u jednoho. Buď ho můžete dát na dno formy a přikrýt těstem, anebo to provést přesně naopak. Výsledek je vždycky stejný – těsto a ovoce se promísí, a vy se můžete těšit na výborný vlahý ovocný koláč!

Suroviny

vejce 2 ks
krupicový cukr 1,5 hrnku
máslo 2 PL
+ na vymazámí formy
mléko 2 PL
mouka pšeničná polohrubá 1
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
sherry ½ hrnku
nebo brandy
ovoce 4 hrnky
na plátky, malé vcelku
smetana ke šlehání
k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180/160 stupňů a vymažte formu. Vejce ušlehejte s jedním šálkem cukru, po chvíli přidejte margarín a mléko a přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Vlijte do připravené formy.

2

Sherry nebo brandy nalijte do kastrůlku, přidejte zbytek cukru a krátce povařte; stačí asi čtyři minuty. Potom už přisypte ovoce, prohřejte a směsí přelijte těsto. Pečte přibližně půl hodiny. Podávejte horké se zmrzlinou nebo šlehačkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

dělám ho pořád s různým ovocem a vždycky se po něm hned zapráší

Ivona Novohradská

Použila jsem do něj hrušky, příště přidám i ostružiny nebo švestky. Neměla jsem brandy, tak jsem dala whisky. Byl velmi chutný i při takové úpravě. Vřele doporučuji při velké úrodě jakéhokoliv ovoce a při málém množství času:-).

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč