Cobbler je americká klasika. Říká se, že název pochází buď z výrazu ,to cobble’ (dát něco rychle dohromady), nebo ,cobbles’ (dlažební kostky). Zatímco první varianta by (po právu!) vyzdvihovala jednoduchost a rychlost receptu, druhá vypovídá o jeho vzhledu…
Cobbler můžete upéct z různých druhů ovoce – ať už ho namícháte, nebo zůstanete u jednoho. Buď ho můžete dát na dno formy a přikrýt těstem, anebo to provést přesně naopak. Výsledek je vždycky stejný – těsto a ovoce se promísí, a vy se můžete těšit na výborný vlahý ovocný koláč!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180/160 stupňů a vymažte formu. Vejce ušlehejte s jedním šálkem cukru, po chvíli přidejte margarín a mléko a přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Vlijte do připravené formy.
Sherry nebo brandy nalijte do kastrůlku, přidejte zbytek cukru a krátce povařte; stačí asi čtyři minuty. Potom už přisypte ovoce, prohřejte a směsí přelijte těsto. Pečte přibližně půl hodiny. Podávejte horké se zmrzlinou nebo šlehačkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- Poklady z letní zahrádky: Nejlepší jednoduché buchty s ovocem(23 receptů )
Komentáře