Zejména děti ocení tuto sladkou tečku za nedělním obědem. Zapečená jablka politá karamelem.
Suroviny
máslo
85
g
rozpuštěné + na vymazání
mouka pšeničná hladká
140
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
sůl
špetka
cukr
100
g
mléko
200
ml
vejce
1
ks
vanilkový extrakt
1
ČL
jablko
2
ks
nakyslá, oloupaná, na plátky
Na karamelovou polevu
cukr
140
g
pekanové ořechy
50
g
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dvoulitrovou zapékací formu vymažte máslem. Mouku, cukr, špetku soli a kypřicí prášek prosijte do velké mísy. V jiné nádobě smíchejte mléko, máslo, vejce a vanilkový extrakt, směs přimíchejte k suchým ingrediencím a vytvořte hladké těsto. Jablka rozložte na dno zapékací misky a lžící na ně naneste připravené těsto.
2
Pak si připravte polevu: na cukr nalijte 250 ml vroucí vody a zamíchejte dohladka. Naneste na těsto a posypte pekanovými ořechy. Pečte 40 minut, až nákyp vyběhne a zezlátne. Servírujte pomocí velké lžíce, nezapomeňte každou porci přelít vzniklým karamelem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party na sněhu: Recepty pro zimní party venku(4 recepty )
Komentáře