Zejména děti ocení tuto sladkou tečku za nedělním obědem. Zapečená jablka politá karamelem.
Suroviny
máslo
85
g
rozpuštěné + na vymazání
mouka pšeničná hladká
140
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
sůl
špetka
cukr
100
g
mléko
200
ml
vejce
1
ks
vanilkový extrakt
1
ČL
jablko
2
ks
nakyslá, oloupaná, na plátky
Na karamelovou polevu
cukr
140
g
pekanové ořechy
50
g
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dvoulitrovou zapékací formu vymažte máslem. Mouku, cukr, špetku soli a kypřicí prášek prosijte do velké mísy. V jiné nádobě smíchejte mléko, máslo, vejce a vanilkový extrakt, směs přimíchejte k suchým ingrediencím a vytvořte hladké těsto. Jablka rozložte na dno zapékací misky a lžící na ně naneste připravené těsto.
2 Pak si připravte polevu: na cukr nalijte 250 ml vroucí vody a zamíchejte dohladka. Naneste na těsto a posypte pekanovými ořechy. Pečte 40 minut, až nákyp vyběhne a zezlátne. Servírujte pomocí velké lžíce, nezapomeňte každou porci přelít vzniklým karamelem.
Komentáře
Ludmila Štillerová
22.01.2010 14:42
karamelová poleva
Andrea Turoková
22.01.2010 20:00
RE: karamelová poleva