Zejména děti ocení tuto sladkou tečku za nedělním obědem. Zapečená jablka politá karamelem.
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dvoulitrovou zapékací formu vymažte máslem. Mouku, cukr, špetku soli a kypřicí prášek prosijte do velké mísy. V jiné nádobě smíchejte mléko, máslo, vejce a vanilkový extrakt, směs přimíchejte k suchým ingrediencím a vytvořte hladké těsto. Jablka rozložte na dno zapékací misky a lžící na ně naneste připravené těsto.
2 Pak si připravte polevu: na cukr nalijte 250 ml vroucí vody a zamíchejte dohladka. Naneste na těsto a posypte pekanovými ořechy. Pečte 40 minut, až nákyp vyběhne a zezlátne. Servírujte pomocí velké lžíce, nezapomeňte každou porci přelít vzniklým karamelem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party na sněhu: Recepty pro zimní party venku(4 recepty)
Komentáře
Ludmila Štillerová
22.01.2010 14:42
karamelová poleva
Andrea Turoková
22.01.2010 20:00
RE: karamelová poleva