Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nákyp z vánočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3396 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 296 g
Tuky 185 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevili jste doma opuštěnou a vyschlou vánočku? Resuscitace je dílem okamžiku, a co víc: z trouby se vynoří mladá krasavice. Zázrak? Jenom prastarý recept!

Související recepty

Suroviny

+ na vymazání pekáčku
sušené švestky 2 hrsti
na kousky, namočené ve 4 lžících grappy/rumu
250 g
vánočka starší, na plátky
mléko 750 ml
podélně rozkrojený
vejce 3 ks
velká
velké
mandle plátky
na posypání

Postup

1

Vymažte pekáček máslem, na dno dejte scezené švestky. Předehřejte gril, vánočku namažte máslem, rozkrájejte na kousky, rozložte je na plech a pod grilem minutu dvě zapečte, aby zezlátly. Až zchladnou, vyložte jimi pekáček.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Mléko s vanilkou přiveďte téměř k varu, vmíchejte cukr a odstavte. Promíchejte vajíčka se žloutky a zvolna k nim zašlehejte horké sladké mléko. Vlijte do pekáčku, posypte mandlemi a ve vodní lázni pečte 25–30 minut, aby krém zhoustl. Podávejte vlahé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...