Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Španělská šunka

Tahle šunka je lahůdková sama o sobě, proto není třeba komplikovaného doprovodu. Nicméně jemné nové brambory s voňavou zálivkou jsou důstojným doplňkem v tomto zajímavém ‚salátu‘. Můžete ho podávat jako předkrm, chuťovku i samostatné lehké jídlo.

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Vaření 0:12
Salát

Ingredience

    • 300 g pevných malých brambor
    • sůl a pepř
    • šťáva z jednoho citronu
    • řapíkatý celer – jenom ty nejvnitřnější žlutozelené lístky nechte celé, zbytek jemně nakrájejte
    • svazek zelené petrželky, nasekané
    • 2 lžíce strouhaného křenu, čerstvého
    • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
    • 8 plátků španělské šunky
    • olivový olej na zakapání

Příprava jídla

1.  Pečlivě omyté brambory povařte v osolené vodě asi 12 minut doměkka. Sceďte a nechte trochu vychladnout.

2.  Většinu citronové šťávy prošlehejte v misce se špetkou soli, s pepřem, celerem, petrželkou a křenem. Vmíchejte smetanu. Ještě teplé brambory nakrájejte a promíchejte se zálivkou. Je-li třeba, dosolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

3.  Na talíř naaranžujte plátky šunky a trochu salátu, posypte lístky celeru a petrželky a zakápněte olejem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/07, str.68

Přidat komentář