Španělská šunka

Španělská šunka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2459 kcal
Bílkoviny 199 g
Cukr 65 g
Tuky 144 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle šunka je lahůdková sama o sobě, proto není třeba komplikovaného doprovodu. Nicméně jemné nové brambory s voňavou zálivkou jsou důstojným doplňkem v tomto zajímavém ‚salátu‘. Můžete ho podávat jako předkrm, chuťovku i samostatné lehké jídlo.

Suroviny

brambory 300 g
pevné, malé
sůl
pepř
citronová štáva
z 1 citronu
řapíkatý celer 1 ks
křen 2 PL
strouhaný, čerstvý
2 PL
zakysané smetany
šunka 8 plátků
španělská
olivový olej
1.  Pečlivě omyté brambory povařte v osolené vodě asi 12 minut doměkka. Sceďte a nechte trochu vychladnout.

2.  Většinu citronové šťávy prošlehejte v misce se špetkou soli, s pepřem, celerem, petrželkou a křenem. Vmíchejte smetanu. Ještě teplé brambory nakrájejte a promíchejte se zálivkou. Je-li třeba, dosolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

3.  Na talíř naaranžujte plátky šunky a trochu salátu, posypte lístky celeru a petrželky a zakápněte olejem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit