Tahle šunka je lahůdková sama o sobě, proto není třeba komplikovaného doprovodu. Nicméně jemné nové brambory s voňavou zálivkou jsou důstojným doplňkem v tomto zajímavém ‚salátu‘. Můžete ho podávat jako předkrm, chuťovku i samostatné lehké jídlo.
Suroviny
brambory
300
g
pevné, malé
sůl
pepř
z 1 citronu
řapíkatý celer
1
ks
vnitřní žlutozelené lískty nechte celé, zbytek jemně nakrájejte
petrželka
svazek
nasekaná
křen
2
PL
strouhaný, čerstvý
zakysaná smetana
2
PL
šunka
8
plátků
španělská
olivový olej
Postup
1
Pečlivě omyté brambory povařte v osolené vodě asi 12 minut doměkka. Sceďte a nechte trochu vychladnout.
2
Většinu citronové šťávy prošlehejte v misce se špetkou soli, s pepřem, celerem, petrželkou a křenem. Vmíchejte smetanu. Ještě teplé brambory nakrájejte a promíchejte se zálivkou. Je-li třeba, dosolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
3
Na talíř naaranžujte plátky šunky a trochu salátu, posypte lístky celeru a petrželky a zakápněte olejem.
Komentáře