Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicové medailonky s melounovými kuličkami

Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Chlazení: 1 hodina
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 250 g dětské krupičky
    • 550 ml mléka
    • 35 g másla
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 2 lžíce kakaa
    • nektarinky, žlutý meloun či jiné ovoce, i kompot
    • likér Grand Marnier, máta na ozdobu

Příprava jídla

1.  Připravte si dvě větší ploché nádoby (pekáčky, misky). Krupičku uvařte s mlékem, máslem a vanilinovým cukrem. Vznikne hodně hustá kaše.

2.  Do jedné z nádob nalijte asi dva centimetry vysokou vrstvu krupicové kaše. Do zbylé krupičky rychle vsypte kakao, důkladně rozmíchejte a nalijte na druhý plech. Dejte do lednice vychladit.

3.  Z krupice z obou plechů vykrojte kolečka (nejlíp to půjde vykrajovátkem na cukroví) a špachtlí přesuňte na talíř. Na kakaovou část posaďte třeba kuličky z melounu, na bílou měsíčky z nektarinek. Vše zakapejte likérem Grand Marnier a dozdobte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh s opečenými mandlemi a slaninou

Zlatavý kozí sýr s jablíčky

Tymiánové bramborové pyré

REKLAMA

Přidat komentář