Vychutnejte si s přáteli delikátní menu, které pro vás Apetit exkluzivně připravil podle receptů Martina Holka, šéfkuchaře pražské restaurace SOHO+
Suroviny
krupička dětská
250
g
mléko
550
ml
máslo
35
g
vanilkový cukr
1
bal
kakao
2
PL
lze nahradit žlutým melounem či jiným ovocem, i kompotem
Grand Marnier
likér
máta
na ozdobu
Postup
1
Připravte si dvě větší ploché nádoby (pekáčky, misky). Krupičku uvařte s mlékem, máslem a vanilinovým cukrem. Vznikne hodně hustá kaše.
2
Do jedné z nádob nalijte asi dva centimetry vysokou vrstvu krupicové kaše. Do zbylé krupičky rychle vsypte kakao, důkladně rozmíchejte a nalijte na druhý plech. Dejte do lednice vychladit.
3
Z krupice z obou plechů vykrojte kolečka (nejlíp to půjde vykrajovátkem na cukroví) a špachtlí přesuňte na talíř. Na kakaovou část posaďte třeba kuličky z melounu, na bílou měsíčky z nektarinek. Vše zakapejte likérem Grand Marnier a dozdobte.