Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Košíčky se žloutkovým krémem

Klasický žloutkový krém s vanilkou, ze kterého se posléze vyvinul instantní pudink, je nádherně vláčný a voňavý. Nespokojte se s náhražkami, originál je suverénně předčí!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 10 kusů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 1 balení lístkového těsta, rozválené
    Na krém:
    • 1–2 tobolky vanilky
    • 600 ml mléka
    • 6–8 žloutků
    • 50 g krupicového cukru
    • 1 lžička maizeny, rozmíchané v troše studené vody

Příprava jídla

1.  Špičkou nože nařízněte vanilku po délce a vyškrábejte semínka. Mléko v kastrůlku uveďte téměř do varu, přidejte k němu semínka i kůru vanilky. Odstavte a nechte čtvrt hodiny stát.

2.  Žloutky a cukr dejte do mísy a ušlehejte do pěny. Mléko sceďte a pomalu vešlehejte ke žloutkům s cukrem. V kastrůlku se silným dnem směs pomalu a za stálého míchání zahřívejte, až začne houstnout (nesmí se však vařit!). Nakonec vmíchejte škrob.

3.  Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formičky nebo formu na muffiny vyložte čtverci z těsta. Rozlijte do košíčků krém, vložte do trouby a pečte asi dvacet minut, aby těsto zezlátlo.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Skotská vejce

Vejce s pikantní zálivkou

Svítek

Pizza v mini

Srbská vajíčka

Bramborová tortilla

Žloutková vinná pěna

Šunkové kostičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.43

Přidat komentář