Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí na česneku a mátě

V květnu nabídka jehněčího masa vrcholí! Nejlíp chutná, když je uvnitř ještě trochu růžové – maso na grilu proto hlídejte ostřížím zrakem.
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 10 minut až 1 hodina Grilování: 10 minut
P

Ingredience

    • 4 steaky z jehněčí kýty
    • pita, pokrájená rajčata a zelené lístky (polníček, listový špenát...) k podávání

    Na marinádu:

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 20 g čerstvé máty (pouze lístky), jemně nasekané
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Olej důkladně prošlehejte s octem a nasekanými mátovými listy, přidejte česnek a dochuťte solí a pepřem. Část marinády vlijte do misky (ne do kovové!), vložte steaky a přelijte zbývající marinádou. Přikryjte a marinujte nejméně deset minut, lépe však hodinu.

2.  Vyjměte steaky a položte je na rozehřátý gril; z každé strany grilujte tři až čtyři minuty. Podávejte s chlebem pita, rajčaty a případně se zelenými lístky. Výtečnou přílohou je také tzatziki.

V troubě  Pokud se rozhodnete jehněčí steaky grilovat v troubě, počítejte se čtyřmi až pěti minutami na každou stranu masa.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář