Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodová bublanina

Naprostá klasika, kterou mandlové lupínky dotáhnou k dokonalosti!

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
76 (hlasů)
Počet porcí: 12 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Příprava 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
    • 150 g másla, změklého
    • 150 g krupicového cukru
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť nastrouhaná kůra z ½ citronu
    • 150 g polohrubé mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 500 g jahod, omytých
    • 2 hrsti mandlových lupínků
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

Tip: Aby jahody neklesly, dejte jich do těsta jen polovinu a zbytek přisypte zhruba po deseti minutách pečení.

1.  Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C; pekáč (30 × 20 cm) vymažte máslem a vysypte strouhankou. Utřete spolu máslo, krupicový a vanilinový cukr. Postupně zašlehejte žloutky (kdyby se směs začala srážet, přisypte mouku) a citronovou kůru.

2.  Z bílků ušlehejte sníh a i s moukou a práškem ho přimíchejte k máslu se žloutky. V pekáči posypte jahodami a polovinou mandlí. Pečte půl hodiny, do světle zlaté barvy. Před vytažením z trouby posypte bublaninu zbytkem mandlí a po vychladnutí pocukrujte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestovo-jahodový závin s rebarborou

Jahodové mille-feuilles s omáčkou

Jahody s balzamikem

Jahody s vodkou

Plněné jahody

Jahodový dort

Jahodové košíčky s krémem

20 jídel na cesty aneb Rady a tipy, co s sebou na výlet

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
:-)

Přidat komentář