Jahodová bublanina je naprostá klasika, ale mandlové lupínky ji dotáhnou k dokonalosti!
Postup
1
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C; pekáč (30 × 20 cm) vymažte máslem a vysypte strouhankou.
2
Utřete spolu máslo, krupicový a vanilinový cukr. Postupně zašlehejte žloutky (kdyby se směs začala srážet, přisypte mouku) a citronovou kůru.
3
Z bílků ušlehejte sníh a i s moukou a práškem ho přimíchejte k máslu se žloutky.
4
V pekáči posypte jahodami a polovinou mandlí. Pečte půl hodiny, do světle zlaté barvy.
5
Před vytažením z trouby posypte bublaninu zbytkem mandlí a po vychladnutí pocukrujte.
Tip: Aby jahody neklesly, dejte jich do těsta jen polovinu a zbytek přisypte zhruba po deseti minutách pečení.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů)
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů)
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů)
Komentáře
30.05.2015 18:13
jahodová bublanina
:-)