Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

Po povaření modrá barva borůvek zintenzivní na fialovou a chuť na božskou. S jemnými noky je to báječné spojení!

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT18M
Vaření 0:18
Česká

Ingredience

    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 50 g másla
    • 250 g měkkého tvarohu
    • 60 g dětské krupičky
    • 2 lžíce mléka
    • špetka soli
    Na omáčku:
    • 400 g borůvek
    • 100 g krupicového cukru
    • 1 lžička maizeny

Příprava jídla

1.  V misce utřete žloutky s máslem, vmíchejte tvaroh, mléko, krupičku a sůl. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Lžící vykrajujte nočky a vkládejte je do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch (asi za pět až osm minut), jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou.

2.  Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte osm až deset minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.

Trvanlivost  Borůvkám ji dodáte  zavařením nebo zmrazením. V obou případech se chovají naprosto vzorně a nijak zvlášť nemění chuť. Při pečení borůvky nerozmrazujte, jen kuličky obalte v troše maizeny (kukuřičného škrobu) – nepustí pak tolik šťávy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

Koprovka s vajíčkem a novými bramborami

Fíkový koláč

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mohu potvrdit, že tento recept opravdu funguje. Krupicové nočky jsou báječná záležitost, úplně se rozplývají na jazyku. Zkusili jsme s borůvkami a jahodami.Pohádka!
Obrazek uzivatele
tak právě nočky dělám :o) pridala jsem k nim trošku cukru,aby byly jeětě mňamkovější , tak uvidíme :o) dělám s jahodama
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.42

Přidat komentář