
Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou
Po povaření modrá barva borůvek zintenzivní na fialovou a chuť na božskou. S jemnými noky je to báječné spojení!
Vydání: 2007/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
- 50 g másla
- 250 g měkkého tvarohu
- 60 g dětské krupičky
- 2 lžíce mléka
- špetka soli
- 400 g borůvek
- 100 g krupicového cukru
- 1 lžička maizeny
Příprava jídla
1. V misce utřete žloutky s máslem, vmíchejte tvaroh, mléko, krupičku a sůl. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Lžící vykrajujte nočky a vkládejte je do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch (asi za pět až osm minut), jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou.
2. Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte osm až deset minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.
Trvanlivost Borůvkám ji dodáte zavařením nebo zmrazením. V obou případech se chovají naprosto vzorně a nijak zvlášť nemění chuť. Při pečení borůvky nerozmrazujte, jen kuličky obalte v troše maizeny (kukuřičného škrobu) – nepustí pak tolik šťávy.
2. Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte osm až deset minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.
Trvanlivost Borůvkám ji dodáte zavařením nebo zmrazením. V obou případech se chovají naprosto vzorně a nijak zvlášť nemění chuť. Při pečení borůvky nerozmrazujte, jen kuličky obalte v troše maizeny (kukuřičného škrobu) – nepustí pak tolik šťávy.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Hana (neověřeno)
12. Červen 2008 10:39
marcy (neověřeno)
21. Červen 2008 09:58
Alena (neověřeno)
7. Červenec 2008 11:42