Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šampaňské želé s rybízem

Pokud chcete dezert přizpůsobit potřebám a chutím školou povinných, sáhněte po dětském ,šampaňském‘.

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení přes noc
PT30M
Příprava 0:30

Ingredience

    • 4 plátky želatiny
    • 300 g červeného rybízu
    • 200 g přírodního krupicového cukru
    • 550 ml šumivého vína

Příprava jídla

1.  Želatinu namočte do ledové vody. Většinu rybízu vsypte do kastrůlku s cukrem a 50 ml vína. Přiveďte k varu a nechte asi pět minut probublávat, až se rybíz rozvaří. Pak jej propasírujte přes síto, abyste odstranili semínka.

2.  Z plátků želatiny vymačkejte vodu a želatinu rozpusťte v horkém rybízovém pyré. Opatrně přilijte zbylé víno a odstraňte případnou pěnu. Trochu pyré rozlijte do šesti misek a nechte několik hodin usadit. Pak ho posypte zrnky rybízu a zalijte dalším pyré. Postup ještě jednou zopakujte a želé pak nechte přes noc tuhnout.

3.  Před podáváním misku krátce namočte do horké vody a želé vyklopte na talířek. Podávejte se zbylým rybízem. Můžete doplnit šlehačkou nebo zakysanou smetanou a sušenkami.

Ještě opojněji!
Rybíz promíchaný s cukrem je výbornou náplní do palačinek. Na výrazně ,dospělejší‘ notu zahrajete, když do čisté lahve naložíte 100 g rybízu s 50 g krupicového cukru. Směs pak zalijte 300 ml vodky. Zazátkujte, důkladně protřepte a nechte dva týdny stát.
Ponechte v mrazáku a podávejte vychlazené.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář