Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gazpacho - rajský krém

Španělská specialita, bez níž se tamní léto neobejde. Způsobů přípravy i dochucovadel je řada – v restauraci vám číšník nabídne hned celý podnos s mističkami, ze kterých si sami nabe­rete kostičky chleba, okurek, cibule nebo paprik.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Chladnutí: aspoň hodina na vychlazení
P
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 4 velká zralá rajčata, zbavená slupky,  semínek a nakrájená na větší kousky
    • 2 velké červené papriky, očištěné, zbavené bílých žeber a semínek, nakrájené na větší kousky
    • 1 stroužek česneku, nakrájený na kostičky
    • 1 velkou cibuli, oloupanou  a nakrájenou na kostičky
    • 3 plátky toastového chleba nebo veky bez kůrky, namočené  ve vodě a ,vyždímané‘
    • 750 ml studené vody nebo vychlazeného zeleninového bujonu (může být i z kostky)
    • 120 ml olivového oleje
    • 3 lžíce citronové šťávy  nebo vinného octa
    • sůl a pepř, případně bylinky podle chuti

    Na ozdobu:

    • kousek skleníkové okurky, nakrájené  na drobné kostičky
    • 1 cibulku, nakrájenou  na drobné kostičky
    • případně kostičky lehce opečené veky nebo toastového chleba

     

Příprava jídla

1. Všechnu zeleninu kromě té na ozdobu rozmixujte. Přilijte vodu, olej a spolu s vymačkanou střídkou ještě promixujte, aby vznikla hustá polévka. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou nebo octem.

2. Podávejte ozdobené drobnými kostičkami zeleniny, případně opečeného chleba. V horkých dnech můžete přihodit i pár kostek ledu.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.40

Přidat komentář