Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2881 kcal
Bílkoviny 278 g
Sacharidy 53 g
Tuky 185 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použít můžete i červená rajčata, gazpacho však nebude tak zářivě zelené.

Suroviny

rajčata 100 g
okurka 1 ks
bez semínek, oloupaná, nahrubo
jarní cibulka 3 ks
nahrubo
1 ks
paprička jalapeño bez semínek, nahrubo
paprika zelená 1 ks
menší, bez semínek, nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
koriandr svazek
celý
2 PL
sherry ocet
olivový olej 3 PL
+ na dokončení
vývar zeleninový 500 ml
studený
baby polníček 50 g
lze nahradit potočnicí, + na ozdobu
sůl 2 ČL
K podávání
prosciutto 6 plátek
4 kulička
burrata natrhnaé
olivový olej
na pokapání

1 Všechny ingredience rozmixujte ve výkonném mixéru (můžete i po částech) a přeceďte přes jemné síto. Dejte alespoň na 2–3 hodiny do lednice.

2 Prosciutto rozložte na plech a pečte 8–10 minut v troubě při 160°C nebo ho opražte na pánvi.

3 Gazpacho dochuťte solí, rozlijte do misek a ozdobte burratou, prosciuttem nalámaným na kousky nebo rozdrobeným, potočnicí či polníčkem a zakápněte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Polévku nechte důkladně vychladit a dochucujte ji těsně před podáváním, tedy až poté, co se chutě prolnou a rozleží.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit