Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2881 kcal
Bílkoviny 278 g
Sacharidy 53 g
Tuky 185 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použít můžete i červená rajčata, gazpacho však nebude tak zářivě zelené.

Související recepty

Suroviny

rajče 100 g
bez semínek, oloupaná, nahrubo
jarní cibulka 3 ks
nahrubo
1 ks
paprička jalapeño bez semínek, nahrubo
menší, bez semínek, nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
koriandr čerstvý svazek
celý
2 PL
sherry ocet
olivový olej 3 PL
+ na dokončení
vývar zeleninový 500 ml
studený
baby polníček 50 g
lze nahradit potočnicí, + na ozdobu
sůl 2 ČL
K podávání
prosciutto 6 plátek
4 kulička
burrata natrhnaé
olivový olej
na pokapání

Postup

1

Všechny ingredience rozmixujte ve výkonném mixéru (můžete i po částech) a přeceďte přes jemné síto. Dejte alespoň na 2-3 hodiny do lednice.

2

Prosciutto rozložte na plech a pečte 8-10 minut v troubě při 160°C nebo ho opražte na pánvi.

3

Gazpacho dochuťte solí, rozlijte do misek a ozdobte burratou, prosciuttem nalámaným na kousky nebo rozdrobeným, potočnicí či polníčkem a zakápněte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Polévku nechte důkladně vychladit a dochucujte ji těsně před podáváním, tedy až poté, co se chutě prolnou a rozleží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín