0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2881 kcal
Bílkoviny 278 g
Sacharidy 53 g
Tuky 185 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použít můžete i červená rajčata, gazpacho však nebude tak zářivě zelené.

Suroviny

rajče 100 g
bez semínek, oloupaná, nahrubo
jarní cibulka 3 ks
nahrubo
1 ks
paprička jalapeño bez semínek, nahrubo
paprika zelená 1 ks
menší, bez semínek, nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
koriandr čerstvý svazek
celý
2 PL
sherry ocet
olivový olej 3 PL
+ na dokončení
vývar zeleninový 500 ml
studený
baby polníček 50 g
lze nahradit potočnicí, + na ozdobu
sůl 2 ČL
K podávání
prosciutto 6 plátek
4 kulička
burrata natrhnaé
olivový olej
na pokapání

1 Všechny ingredience rozmixujte ve výkonném mixéru (můžete i po částech) a přeceďte přes jemné síto. Dejte alespoň na 2–3 hodiny do lednice.

2 Prosciutto rozložte na plech a pečte 8–10 minut v troubě při 160°C nebo ho opražte na pánvi.

3 Gazpacho dochuťte solí, rozlijte do misek a ozdobte burratou, prosciuttem nalámaným na kousky nebo rozdrobeným, potočnicí či polníčkem a zakápněte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Polévku nechte důkladně vychladit a dochucujte ji těsně před podáváním, tedy až poté, co se chutě prolnou a rozleží.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč