Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2881 kcal
Bílkoviny 278 g
Sacharidy 53 g
Tuky 185 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použít můžete i červená rajčata, gazpacho však nebude tak zářivě zelené.

Suroviny

rajče 100 g
bez semínek, oloupaná, nahrubo
jarní cibulka 3 ks
nahrubo
1 ks
paprička jalapeño bez semínek, nahrubo
menší, bez semínek, nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
oloupaný
koriandr čerstvý svazek
celý
2 PL
sherry ocet
olivový olej 3 PL
+ na dokončení
vývar zeleninový 500 ml
studený
baby polníček 50 g
lze nahradit potočnicí, + na ozdobu
sůl 2 ČL
K podávání
prosciutto 6 plátek
4 kulička
burrata natrhnaé
olivový olej
na pokapání

Postup

1

Všechny ingredience rozmixujte ve výkonném mixéru (můžete i po částech) a přeceďte přes jemné síto. Dejte alespoň na 2-3 hodiny do lednice.

2

Prosciutto rozložte na plech a pečte 8-10 minut v troubě při 160°C nebo ho opražte na pánvi.

3

Gazpacho dochuťte solí, rozlijte do misek a ozdobte burratou, prosciuttem nalámaným na kousky nebo rozdrobeným, potočnicí či polníčkem a zakápněte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Polévku nechte důkladně vychladit a dochucujte ji těsně před podáváním, tedy až poté, co se chutě prolnou a rozleží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč