Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pirožky s čočkou

Výborná svačina, do které zužitkujete zdánlivě nesourodé zásoby.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 20 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15 minut
P
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 1 malá cibule, pokrájená
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 85 g červené čočky
    • 2 lžíce rajského protlaku
    • 1 lžíce cukru krystal
    • 300 ml zeleninového vývaru
    • 250 g mletého masa
    • 50 g mraženého hrášku
    • křehké těsto (viz návod níže)
    • 1 vejce, rozšlehané
    • sůl a pepř na ochucení

Příprava jídla

1. POVAŘTE ČOČKU
Na lžíci oleje osmažte cibuli, přidejte čočku, protlak a cukr a dvě minuty vařte. Přilijte vývar, zakryjte pokličkou a nechte čtvrt hodiny pomalu vařit, aby se většina vývaru vsákla a čočka změkla.

2. OPEČTE MASO

Na zbylé lžíci oleje mezitím dozlatova osmahněte mleté maso. Pak přidejte hrášek i uvařenou čočkovou směs, ochuťte a dejte stranou vychladnout.

3. ZABALTE PIROŽKY

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto vyválejte asi na tři milimetry. Vykrájejte z něj dvacet koleček o průměru deset centimetrů. Doprostřed každého kousku těsta pak navršte tři vrchovaté lžičky masové směsi; okraje potřete rozšlehaným vejcem, přehněte je, utěsněte a znovu potřete vejcem. Pečte, až zhnědnou.
Podávejte se salátem.

Křehké těsto
Připravíte ho snadno: smícháte 650 g hladké mouky s 300 g tuku (másla nebo Hery) a 2 žloutky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář