Jednoduchý salát, kterému dodají švih čerstvé brusinky v zálivce a špetka kajenského pepře.
Suroviny
červená řepa
2
ks
syrová
cibule
1
ks
červená, velká
olivový olej extra panenský
1
PL
javorový sirup
3
PL
kajenský pepř
1
špetka
sůl
polníček
100
g
čočka zelená puy
400
g
Na zálivku
brusinky
1
hrst
velké čerstvé, navíc na ozdobení
med
2
PL
olivový olej extra panenský
5
PL
kajenský pepř
1
špetka
Postup
1
Troubu rozehřejte na 180°C. Řepu oloupejte a nakrájejte na klínky, cibuli oloupejte a také nakrájejte na klínky. Dejte do pekáčku, promíchejte s olejem, javorovým sirupem a kajenským pepřem a osolte. Pečte v rozehřáté troubě asi 30–45 minut doměkka.
2
Na zálivku nakrájejte brusinky nadrobno a smíchejte je s medem, olejem a kajenským pepřem. Osolte. Můžete i krátce rozmixovat.
3
Na velký talíř vsypte polníček, promíchejte ho zlehka s čočkou a navrch rozložte řepu a cibuli. Přelijte brusinkovou zálivkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravé, hravé a lehké!(7 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )