Křupavý salát s čočkou a brusinkami

Křupavý salát s čočkou a brusinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 7 g
Cukr 88 g
Tuky 83 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jednoduchý salát, kterému dodají švih čerstvé brusinky v zálivce a špetka kajenského pepře. 

Suroviny

červená řepa 2 ks
syrová
cibule 1 ks
červená, velká
olivový olej 1 PL
panenský
javorový sirup 3 PL
kajenský pepř 1 špetka
sůl
polníček 100 g
čočka zelená g
puy, uvařená
Na zálivku
brusinky 1 hrst
velká, čerstvé, navíc na ozdobení
med 2 PL
olivový olej 5 PL
panenský
kajenský pepř 1 špetka

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Řepu oloupejte a nakrájejte na klínky, cibuli oloupejte a také nakrájejte na klínky. Dejte do pekáčku, promíchejte s olejem, javorovým sirupem a kajenským pepřem a osolte. Pečte v rozehřáté troubě asi 30–45 minut doměkka.

2 Na zálivku nakrájejte brusinky nadrobno a smíchejte je s medem, olejem a kajenským pepřem. Osolte. Můžete i krátce rozmixovat.

3 Na velký talíř vsypte polníček, promíchejte ho zlehka s čočkou a navrch rozložte řepu a cibuli. Přelijte brusinkovou zálivkou. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit