0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý salát s čočkou a brusinkami

Křupavý salát s čočkou a brusinkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 88 g
Tuky 83 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý salát, kterému dodají švih čerstvé brusinky v zálivce a špetka kajenského pepře. 

Suroviny

červená řepa 2 ks
syrová
cibule 1 ks
červená, velká
olivový olej 1 PL
panenský
javorový sirup 3 PL
kajenský pepř 1 špetka
sůl
polníček 100 g
čočka zelená g
puy, uvařená
Na zálivku
brusinky 1 hrst
velká, čerstvé, navíc na ozdobení
med 2 PL
olivový olej 5 PL
panenský
kajenský pepř 1 špetka

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Řepu oloupejte a nakrájejte na klínky, cibuli oloupejte a také nakrájejte na klínky. Dejte do pekáčku, promíchejte s olejem, javorovým sirupem a kajenským pepřem a osolte. Pečte v rozehřáté troubě asi 30–45 minut doměkka.

2 Na zálivku nakrájejte brusinky nadrobno a smíchejte je s medem, olejem a kajenským pepřem. Osolte. Můžete i krátce rozmixovat.

3 Na velký talíř vsypte polníček, promíchejte ho zlehka s čočkou a navrch rozložte řepu a cibuli. Přelijte brusinkovou zálivkou. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit