Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý salát s čočkou a brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1118 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 88 g
Tuky 83 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý salát, kterému dodají švih čerstvé brusinky v zálivce a špetka kajenského pepře. 

Suroviny

syrová
červená, velká
olivový olej extra panenský 1 PL
kajenský pepř 1 špetka
sůl
polníček 100 g
Na zálivku
brusinky 1 hrst
velké čerstvé, navíc na ozdobení
med 2 PL
olivový olej extra panenský 5 PL
kajenský pepř 1 špetka

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Řepu oloupejte a nakrájejte na klínky, cibuli oloupejte a také nakrájejte na klínky. Dejte do pekáčku, promíchejte s olejem, javorovým sirupem a kajenským pepřem a osolte. Pečte v rozehřáté troubě asi 30–45 minut doměkka.

2

Na zálivku nakrájejte brusinky nadrobno a smíchejte je s medem, olejem a kajenským pepřem. Osolte. Můžete i krátce rozmixovat.

3

Na velký talíř vsypte polníček, promíchejte ho zlehka s čočkou a navrch rozložte řepu a cibuli. Přelijte brusinkovou zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...