Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obrácený jablkový koláč

Tenhle dezert je mnohem jednodušší, než vypadá – i proto, že pracujete s hotovým listovým těstem
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
P
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 50  g másla
    • 50  g moučkového cukru
    • ½ lžičky mleté skořice
    • 6 sladkých jablek, omytých, oloupaných, rozčtvrcených a zbavených jádřince
    • 400g balení listového těsta

Příprava jídla

1. POVAŘTE JABLKA
Předehřejte troubu na 220 °C. V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo, přisypte cukr a počkejte, až začne zlátnout. Přimíchejte skořici, přidejte jablka a vařte asi deset minut. Občas jablka zamíchejte, aby se pěkně obalila v karamelové šťávě. (Ovoce sice ze začátku pustí šťávu, ale ta brzy zhoustne.)

2. NAVRCH POLOŽTE TĚSTO
Těsto rozválejte a propíchejte ho vidličkou. Jablka přemístěte do koláčové formy o průměru 20 cm (bez odnímatelného dna). Těsto položte na ovoce tak, aby asi o dva centimetry přečnívalo, a po okraji formy ho jemně zatlačte do jablečné směsi. Pečte, dokud těsto nevyběhne a nebude pevné a lákavě zlatavé.

3. VYJMĚTE KOLÁČ
Nechte dezert asi pět minut odpočinout ve formě. Nožem pak objeďte okraj formy, abyste uvolnili případné připečené těsto. Pak přes formu položte talíř a koláč vyklopte.

Podávejte teplý či studený, jen tak nebo se šlehačkou kysanou smetanou či zmrzlinou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept podle tohoto rozpisu jsem nezkoušel, ale znám ho! Vřele doporučuji, najdete ho taky pod názvem "tatin" ve francouzské kuchyni. V apetitu se již objevilo několik verzí a tato se jeví jako jedna z těch lepších. v každém případě se připravte na vynikající chiť!
Obrazek uzivatele
Pekla jsem ho o víkendu a musím na sebe prásknout, že manželovi zbylo jen pár kousků. Byl tak skvělý, že jsem ho téměř celý snědla sama :-)

Přidat komentář