Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švédské kuličky ve smetanové omáčce

Jednoduché a efektní jídlo – na stole už za dvacet minut!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 15 minut
PT5M
Příprava 0:05

Ingredience

    • 450 g libového vepřového masa, mletého
    • 1 cibule, jemně nasekaná
    • 1 žloutek
    • 3 snítky kopru, jemně nasekané
    • 1 lžíce rostlinného oleje na opékání
    • 3–4 lžíce zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru; podle potřeby osolte a opepřete. Trochu si namočte ruce a ze směsi vytvarujte dvanáct kuliček zhruba o velikosti golfového míčku.

2. Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi a kuličky na něm za častého otáčení opečte ze všech stran dozlatova; zabere to asi dvanáct až patnáct minut. Zbylý nasekaný kopr vmíchejte do zakysané smetany a přelijte na pánvi přes opečené kuličky. Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami nebo těstovinami – ideální jsou tagliatelle.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vřele doporučuji !!! Kombinace kopru a kysané smetany je úžasná. Do jídla dávám celý svazek kopru. Polovinu do masa a polovinu do smetany. Toto jídlo patří k našim oblíbeným !!!
Obrazek uzivatele
chuť mletého masa, kopru a zak. smetany je úžasná
Obrazek uzivatele
Na naší variantu jsem taky nešetřila koprem (když už jsem ho čerstvý měla ;-) ), maso bylo mleté-namíchané, jarní cibulka, hodně smetany a k tomu nové brambory.. .. no, boule za ušima měl i náš 2,5letý jedlík! Mňam!

Přidat komentář