Křehkým mandlovým kuličkám prospěje odležení – minimálně několik dnů, ale klidně i týdnů. Dejte je v krabicích do spíže nebo na balkon a zabezpečte je před nezvanými návštěvníky.
Suroviny
Postup
Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Pak přidejte limetkovou kůru, vejce a rum. Do jiné mísy prosijte kakao a mouku, přisypte skořici a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Směs postupně zapracujte k máslovo-vaječnému krému. Nakonec vsypte mleté mandle a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte z něj bochánek a dejte ho aspoň na dvě hodiny odpočinout do lednice.
Z těsta tvarujte kuličky, měly by být asi o polovinu menší než pingpongový míček. Obalujte je v nasekaných mandlích.
Kuličky dávejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Cukroví podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dvanáctero cukroví(12 receptů )
- Pečeme tradiční druhy vánočního cukroví: 39 léty prověřených receptů a tipy redaktorek Apetitu(41 receptů )