Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 77
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2663 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 200 g
Tuky 163 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehkým mandlovým kuličkám prospěje odležení – minimálně několik dnů, ale klidně i týdnů. Dejte je v krabicích do spíže nebo na balkon a zabezpečte je před nezvanými návštěvníky.

Suroviny

změklé
+ na poprášení
nastrouhaná
vejce 1 ks
rum ½ PL
tuzemský
mletá
mleté
mandle plátky 100 g

Postup

1

Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Pak přidejte limetkovou kůru, vejce a rum. Do jiné mísy prosijte kakao a mouku, přisypte skořici a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Směs postupně zapracujte k máslovo-vaječnému krému. Nakonec vsypte mleté mandle a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte z něj bochánek a dejte ho aspoň na dvě hodiny odpočinout do lednice.

2

Z těsta tvarujte kuličky, měly by být asi o polovinu menší než pingpongový míček. Obalujte je v nasekaných mandlích.

3

Kuličky dávejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Cukroví podávejte posypané moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín