Naučte se jíst ryby!
Suroviny
Postup
Do mixéru vhoďte chleba a rozdrťte ho na jemné drobky; pak je vysypte do misky. Mixérem teď prožeňte lososa. Po chvíli k němu přidejte bílek a drobky chleba, osolte, opepřete a počkejte, až se všechny ingredience spojí. Směs rozdělte na dvanáct kuliček a dejte je na půl hodiny vychladit. Můžete je také zamrazit a skladovat až měsíc.
Elektrickou troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opékejte ze všech stran tak minutu. Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, raději je opečte po částech. Potom je přesuňte do pekáče a pečte v troubě dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny.
Zatímco se kuličky pečou, otřete pánev kuchyňským papírem, dejte do ní kari pastu a cibuli a za občasného míchání je pět minut opékejte. Přidejte pokrájené papriky a po dalších dvou minutách i protlak a čočku. Směs přiveďte k varu a nechte dvacet minut probublávat na mírném plameni.
Upečené rybí kuličky vhoďte do omáčky, promíchejte, aby se pěkně obalily, a podávejte.
Komentáře