Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Růžové rybí kuličky v čočkové omáčce

Růžové rybí kuličky v čočkové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2680 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 289 g
Tuky 76 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naučte se jíst ryby!

Suroviny

Na kuličky
chleba 2 plátky
bílý
losos 450 g
filety, pokrájené na větší kousky
sůl
pepř
olivový olej 1 PL
Na omáčku
malá, nadrobno
nadrobno

1 Do mixéru vhoďte chleba a rozdrťte ho na jemné drobky; pak je vysypte do misky. Mixérem teď prožeňte lososa. Po chvíli k němu přidejte bílek a drobky chleba, osolte, opepřete a počkejte, až se všechny ingredience spojí. Směs rozdělte na dvanáct kuliček a dejte je na půl hodiny vychladit. Můžete je také zamrazit a skladovat až měsíc.

2 Elektrickou troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opékejte ze všech stran tak minutu. Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, raději je opečte po částech. Potom je přesuňte do pekáče a pečte v troubě dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny.

3 Zatímco se kuličky pečou, otřete pánev kuchyňským papírem, dejte do ní kari pastu a cibuli a za občasného míchání je pět minut opékejte. Přidejte pokrájené papriky a po dalších dvou minutách i protlak a čočku. Směs přiveďte k varu a nechte dvacet minut probublávat na mírném plameni.

4 Upečené rybí kuličky vhoďte do omáčky, promíchejte, aby se pěkně obalily, a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.09.2007 09:29
A co k tomu jíte?
17.09.2007 13:58
třeba rýži?
18.01.2008 17:28
Já používám těstovi.ny
14.09.2007 08:02
Recept se nachází v č.2/07, str.31

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč