0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Růžové rybí kuličky v čočkové omáčce

Růžové rybí kuličky v čočkové omáčce

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2680 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 289 g
Tuky 76 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naučte se jíst ryby!

Suroviny

Na kuličky
chleba 2 plátky
bílý
losos 450 g
filety, pokrájené na větší kousky
bílek 1 ks
sůl
pepř
olivový olej 1 PL
Na omáčku
kari pasta 2 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
paprika červená 2 ks
nadrobno
rajčatový protlak 500 g
čočka červená 50 g

1 Do mixéru vhoďte chleba a rozdrťte ho na jemné drobky; pak je vysypte do misky. Mixérem teď prožeňte lososa. Po chvíli k němu přidejte bílek a drobky chleba, osolte, opepřete a počkejte, až se všechny ingredience spojí. Směs rozdělte na dvanáct kuliček a dejte je na půl hodiny vychladit. Můžete je také zamrazit a skladovat až měsíc.

2 Elektrickou troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opékejte ze všech stran tak minutu. Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, raději je opečte po částech. Potom je přesuňte do pekáče a pečte v troubě dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny.

3 Zatímco se kuličky pečou, otřete pánev kuchyňským papírem, dejte do ní kari pastu a cibuli a za občasného míchání je pět minut opékejte. Přidejte pokrájené papriky a po dalších dvou minutách i protlak a čočku. Směs přiveďte k varu a nechte dvacet minut probublávat na mírném plameni.

4 Upečené rybí kuličky vhoďte do omáčky, promíchejte, aby se pěkně obalily, a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit