Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Růžové rybí kuličky v čočkové omáčce

Růžové rybí kuličky v čočkové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2680 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 289 g
Tuky 76 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naučte se jíst ryby!

Suroviny

Na kuličky
chleba 2 plátky
bílý
losos 450 g
filety, pokrájené na větší kousky
sůl
pepř
olivový olej 1 PL
Na omáčku
malá, nadrobno
nadrobno

Postup

1

Do mixéru vhoďte chleba a rozdrťte ho na jemné drobky; pak je vysypte do misky. Mixérem teď prožeňte lososa. Po chvíli k němu přidejte bílek a drobky chleba, osolte, opepřete a počkejte, až se všechny ingredience spojí. Směs rozdělte na dvanáct kuliček a dejte je na půl hodiny vychladit. Můžete je také zamrazit a skladovat až měsíc.

2

Elektrickou troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opékejte ze všech stran tak minutu. Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, raději je opečte po částech. Potom je přesuňte do pekáče a pečte v troubě dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny.

3

Zatímco se kuličky pečou, otřete pánev kuchyňským papírem, dejte do ní kari pastu a cibuli a za občasného míchání je pět minut opékejte. Přidejte pokrájené papriky a po dalších dvou minutách i protlak a čočku. Směs přiveďte k varu a nechte dvacet minut probublávat na mírném plameni.

4

Upečené rybí kuličky vhoďte do omáčky, promíchejte, aby se pěkně obalily, a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

14.09.2007 09:29
A co k tomu jíte?
17.09.2007 13:58
třeba rýži?
18.01.2008 17:28
Já používám těstovi.ny
14.09.2007 08:02
Recept se nachází v č.2/07, str.31

Apetit magazín