Chuťovka, která je výborná teplá i zastudena.
Suroviny
brambory
2
ks
tuňák
130
g
v olivovém oleji, rozdělený na kusy vidličkou
ančovičky (konzerva)
4
ks
sardelové řezy, na nudličky
sůl mořská
dle chuti
chilli sušené
dle chuti
oregano
1
ČL
sušené
vejce
2
ks
olej
na smažení
máslo
2
PL
1 Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Propasírujte je přes síto a smíchejte s tuňákem, sardelemi, solí, chilli a oreganem, pak přidejte žloutky. Nakonec patří sníh ušlehaný z bílků.
2 Ze vzniklé hmoty tvořte v navlhčených dlaních kuličky. Smažte na oleji, do kterého vmícháte máslo. Kuličky můžete podávat teplé, zastudena, samotné nebo s rajčatovou salsou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vánoce za 2 dny(8 receptů)
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů)