0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sardelové kuličky

Sardelové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sardelové kuličky

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1840 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 40 g
Tuky 107 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťovka, která je výborná teplá i zastudena.

Suroviny

brambory 2 ks
tuňák 130 g
v olivovém oleji, rozdělený na kusy vidličkou
ančovičky (konzerva) 4 ks
sardelové řezy, na nudličky
sůl mořská
dle chuti
chilli sušené
dle chuti
oregano 1 ČL
sušené
vejce 2 ks
olej
na smažení
máslo 2 PL

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Propasírujte je přes síto a smíchejte s tuňákem, sardelemi, solí, chilli a oreganem, pak přidejte žloutky. Nakonec patří sníh ušlehaný z bílků.

2 Ze vzniklé hmoty tvořte v navlhčených dlaních kuličky. Smažte na oleji, do kterého vmícháte máslo. Kuličky můžete podávat teplé, zastudena, samotné nebo s rajčatovou salsou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit