Švédské kuličky ve smetanové omáčce

Švédské kuličky ve smetanové omáčce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1177 kcal
Bílkoviny 118 g
Cukr 66 g
Tuky 76 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jednoduché a efektní jídlo – na stole už za dvacet minut!

Suroviny

vepřové maso mleté 450 g
libové
cibule 1 ks
na jemno
žloutek 1 ks
kopr 3
na jemno
rostlinný olej 1 PL
na opékání
zakysaná smetana 3 PL
nebo řecký jogurt
sůl
pepř

1V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru; podle potřeby osolte a opepřete. Trochu si namočte ruce a ze směsi vytvarujte dvanáct kuliček zhruba o velikosti golfového míčku.

2Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi a kuličky na něm za častého otáčení opečte ze všech stran dozlatova; zabere to asi dvanáct až patnáct minut. Zbylý nasekaný kopr vmíchejte do zakysané smetany a přelijte na pánvi přes opečené kuličky.

3Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami nebo těstovinami – ideální jsou tagliatelle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit