0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švédské kuličky ve smetanové omáčce

Švédské kuličky ve smetanové omáčce

4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1177 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 66 g
Tuky 76 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a efektní jídlo – na stole už za dvacet minut!

Suroviny

vepřové maso mleté 450 g
libové
cibule 1 ks
na jemno
žloutek 1 ks
na jemno
rostlinný olej 1 PL
na opékání
nebo řecký jogurt
sůl
pepř

1V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru; podle potřeby osolte a opepřete. Trochu si namočte ruce a ze směsi vytvarujte dvanáct kuliček zhruba o velikosti golfového míčku.

2Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi a kuličky na něm za častého otáčení opečte ze všech stran dozlatova; zabere to asi dvanáct až patnáct minut. Zbylý nasekaný kopr vmíchejte do zakysané smetany a přelijte na pánvi přes opečené kuličky.

3Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami nebo těstovinami – ideální jsou tagliatelle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

Vřele doporučuji !!! Kombinace kopru a kysané smetany je úžasná. Do jídla dávám celý svazek kopru. Polovinu do masa a polovinu do smetany. Toto jídlo patří k našim oblíbeným !!!

Anonym

chuť mletého masa, kopru a zak. smetany je úžasná

Anonym

Na naší variantu jsem taky nešetřila koprem (když už jsem ho čerstvý měla ;-) ), maso bylo mleté-namíchané, jarní cibulka, hodně smetany a k tomu nové brambory.. .. no, boule za ušima měl i náš 2,5letý jedlík! Mňam!

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč