Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švédské kuličky ve smetanové omáčce

Švédské kuličky ve smetanové omáčce

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1177 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 66 g
Tuky 76 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a efektní jídlo – na stole už za dvacet minut!

Suroviny

na jemno
na jemno
rostlinný olej 1 PL
na opékání
nebo řecký jogurt
sůl
pepř

Postup

1

V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru; podle potřeby osolte a opepřete. Trochu si namočte ruce a ze směsi vytvarujte dvanáct kuliček zhruba o velikosti golfového míčku.

2

Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi a kuličky na něm za častého otáčení opečte ze všech stran dozlatova; zabere to asi dvanáct až patnáct minut. Zbylý nasekaný kopr vmíchejte do zakysané smetany a přelijte na pánvi přes opečené kuličky.

3

Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami nebo těstovinami – ideální jsou tagliatelle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

05.06.2009 19:48
Na naší variantu jsem taky nešetřila koprem (když už jsem ho čerstvý měla ;-) ), maso bylo mleté-namíchané, jarní cibulka, hodně smetany a k tomu nové brambory.. .. no, boule za ušima měl i náš 2,5letý jedlík! Mňam!
09.12.2008 15:23
chuť mletého masa, kopru a zak. smetany je úžasná
09.10.2008 11:47
Vřele doporučuji !!! Kombinace kopru a kysané smetany je úžasná. Do jídla dávám celý svazek kopru. Polovinu do masa a polovinu do smetany. Toto jídlo patří k našim oblíbeným !!!

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...