Jednoduché a efektní jídlo – na stole už za dvacet minut!
Suroviny
vepřové maso mleté
450
g
libové
cibule
1
ks
na jemno
žloutek
1
ks
kopr
3
na jemno
rostlinný olej
1
PL
na opékání
zakysaná smetana
3
PL
nebo řecký jogurt
sůl
pepř
Postup
1
V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru; podle potřeby osolte a opepřete. Trochu si namočte ruce a ze směsi vytvarujte dvanáct kuliček zhruba o velikosti golfového míčku.
2
Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi a kuličky na něm za častého otáčení opečte ze všech stran dozlatova; zabere to asi dvanáct až patnáct minut. Zbylý nasekaný kopr vmíchejte do zakysané smetany a přelijte na pánvi přes opečené kuličky.
3
Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami nebo těstovinami – ideální jsou tagliatelle.
Komentáře