0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Švédské masové kuličky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 87
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 121 g
Tuky 91 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kopr se skvěle hodí k masovým kuličkám. Doplňte třeba bramborovou kaší a brusinkami.

Suroviny

vepřové maso 400 g
mleté, libové
vejce 1 ks
prošlehané
cibule 1 ks
malá, najemno nasekaná
strouhanka 85 g
z bílého pečiva
kopr 1 PL
najemno nasekaný + k podávání
olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar hovězí 400 ml
horký
sůl
pepř
čerstvě mletý
brusinková zavařenina
zelenina
k podávání
bramborová kaše
k podávání

Postup

1

Maso smíchejte s vejcem, cibulí, strouhankou a koprem. Dochuťte. Z hmoty vytvarujte cca 20 koulí.

2

Zahřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a opečte kuličky dohněda. Nejspíš to bude třeba nadvakrát.

3

Pak maso vyjměte z pánve, rozpusťte máslo, poprašte ho moukou a 2 minuty pořádně míchejte.

4

Pak pomalu vešlehejte vývar. Míchejte, až vznikne hustá omáčka.

5

Pak vraťte na pánev kuličky a prohřejte je. Posypte koprem a podávejte.

Související články

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit