Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švédské masové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 106
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 121 g
Tuky 91 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švédské masové kuličky jsou hitem obchodního domu IKEA, ale pokud tam nemáte cestu a zrovna jste na tuto švédskou klasiku dostali chuť, připravte si ji podle našeho osvědčeného receptu. Troufáme si říct, že od těch originálních nepoznáte rozdíl. Masové kuličky s omáčkou podávejte tradičně s bramborovou kaší a brusinkami.

Suroviny

vejce 1 ks
prošlehané
malá, najemno nasekaná
strouhanka 85 g
z bílého pečiva
kopr 1 PL
najemno nasekaný + k podávání
olivový olej 1 PL
vývar hovězí 400 ml
horký
sůl
pepř
čerstvě mletý
brusinková zavařenina
k podávání
k podávání
k podávání

Postup

1

Maso smíchejte s vejcem, cibulí, strouhankou a koprem. Dochuťte. Z hmoty vytvarujte cca 20 koulí.

2

Zahřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a opečte kuličky dohněda. Nejspíš to bude třeba nadvakrát.

3

Pak maso vyjměte z pánve, rozpusťte máslo, poprašte ho moukou a 2 minuty pořádně míchejte.

4

Pak pomalu vešlehejte vývar. Míchejte, až vznikne hustá omáčka.

5

Pak vraťte na pánev kuličky a prohřejte je. Posypte koprem a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...