Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Velmi netradiční dezert! Pivo zajistí, aby bylo těstíčko lehké a nadýchané, a přitom z něj není téměř vůbec cítit.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Odstátí: 15 minut
PT30M
Smažení 0:30

Ingredience

    • 180 g hladké mouky
    • 250 ml světlého desetistupňového piva
    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • špetka soli
    • 5 jablek, omytých
    • olej na smažení
    • 4 lžíce moučkového cukru
    • 1 lžička mleté skořice

Příprava jídla

1. V misce prošlehejte mouku s pivem, žloutky a solí. Těstíčko nechte čtvrt hodiny stát. Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na asi centimetrové plátky. Ušlehejte bílky dotuha a vmíchejte je do těstíčka. Obalujte v něm jablka a smažte je dozlatova v rozpáleném oleji. Hotové kroužky odkládejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

2. V misce smíchejte moučkový cukr se skořicí a ještě teplé jablkové kroužky v něm obalujte. Podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Citronovo-jablečný koláč

Salát Waldorf

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
VYNIKAJICI!!!! jablek spotrebujete i vice jsou dobre i studene n ebo lze ohrat v mikrovlnce chutna detem! rychle, levne, snadne jablka mohou byt i zavadla nebo neprilis vyrazne chuti

Přidat komentář