Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Španělská vejce

Křupavý toust, vajíčko a dobrá uzenina – to je klasická trojka, která vás spolehlivě postaví na nohy!
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chléb a pečivo Středomořská

Ingredience

    • 4 krajíčky toustového chleba
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 4 vejce
    • 70 g ostrého paprikového salámu (třeba choriza)

Příprava jídla

1. Připravte si chleby
Skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru šest centimetrů vykrojte střed každého krajíce (ten buď snězte, nebo nechte usušit na strouhanku). Rozpalte olej v pánvi a krajíce v něm z jedné strany mírně opečte.
2. Přidejte vejce
Nechte si na pánvi jen jeden chléb. Otočte jej a přitiskněte dřevěnou špachtlí tak, aby jeho spodní strana těsně přiléhala k pánvi. Do vykrojeného středu pak vyklepněte vejce a opékejte asi dvě minuty. Pak chléb i s vajíčkem opatrně otočte a smažte ještě asi minutu a půl z druhé strany. Stejným způsobem připravte i zbylé chleby.
3. Opečte uzeninu
Chleby přesuňte na talíře a na téže pánvi dokřupava osmažte plátky salámu. Pak jimi posypte chléb na talíři.

Pro vegetariány
Pokud maso moc nemusíte, místo kroku 3 přesuňte chleby do zapékací misky a hustě je posypte směsí nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra (doporučujeme ementál nebo goudu) a nadrobno pokrájené petrželky. Krátce vše zapečte v troubě, aby se sýr rozpustil a zezlátl.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

5+1 dobrých důvodů, proč kupovat BIO vejce

REKLAMA

Přidat komentář