Naše čtenářka Kristýna, která nám poslala tento recept, žije ve Švýcarsku, kde jsou k dostání minichlebíky. V českých podmínkách jsme je nahradili houskami.
1 Rozehřejte troubu na 175 °C. Houskám odkrojte nízké vršky a spodní díly vydlabejte, aby vznikly misky. Do každé nasypte trochu sýra, vlijte 1 vejce, nakapejte smetanu, posypte bylinkami, sýrem, osolte, opepřete a dejte na 20–25 minut péct, aby bílky zpevnily a žemle zezlátly. Na posledních 10 minut přidejte vršky. Upečené housky nechte pár minut stát a pak podávejte.
NĚCO NAVÍC
Dopékací mražené kaiserky mívají třeba v Makru či v Albertu. Dají se použít i bagetky nebo ciabatty k dopékání.
Komentáře
Lucie Kotková
31.01.2022 00:52
Výborné. Jako víkendová…