0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce v housce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2768 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 266 g
Tuky 98 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše čtenářka Kristýna, která nám poslala tento recept, žije ve Švýcarsku, kde jsou k dostání minichlebíky. V českých podmínkách jsme je nahradili houskami.

Suroviny

housky 6 ks
nejlépe kaiserky k dopékání (viz Něco navíc)
nejemno nastrouhaný
vejce 6 ks
bylinky
čerstvé bylinky podle chuti (hladkolistá petrželka, pažitka, estragon)
smetana 6 ČL
nebo o pár kapek navíc
sůl
pepř

1 Rozehřejte troubu na 175 °C. Houskám odkrojte nízké vršky a spodní díly vydlabejte, aby vznikly misky. Do každé nasypte trochu sýra, vlijte 1 vejce, nakapejte smetanu, posypte bylinkami, sýrem, osolte, opepřete a dejte na 20–25 minut péct, aby bílky zpevnily a žemle zezlátly. Na posledních 10 minut přidejte vršky. Upečené housky nechte pár minut stát a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC
Dopékací mražené kaiserky mívají třeba v Makru či v Albertu. Dají se použít i bagetky nebo ciabatty k dopékání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Komentáře

Lucie Kotková

Výborné. Jako víkendová snídaně nepřekonatelné. Dívám jako první do vydlabané housky ještě plátek šunky..

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...