Vejce v housce

Vejce v housce

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 10 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1046 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 2 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše čtenářka Kristýna, která nám poslala tento recept, žije ve Švýcarsku, kde jsou k dostání minichlebíky. V českých podmínkách jsme je nahradili houskami.

Suroviny

6 ks
kaiserka k dopékání (viz Něco navíc)
parmazán
nejemno nastrouhaný
vejce 6 ks
bylinky
čerstvé podle chuti (hladkolistá petrželka, pažitka, estragon)
smetana 6 ČL
nebo o pár kapek navíc
sůl
pepř

Rozehřejte troubu na 175 °C. Houskám odkrojte nízké vršky a spodní díly vydlabejte, aby vznikly misky. Do každé nasypte trochu sýra, vlijte 1 vejce, nakapejte smetanu, posypte bylinkami, sýrem, osolte, opepřete a dejte na 20–25 minut péct, aby bílky zpevnily a žemle zezlátly. Na posledních 10 minut přidejte vršky. Upečené housky nechte pár minut stát a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC
Dopékací mražené kaiserky mívají třeba v Makru či v Albertu. Dají se použít i bagetky nebo ciabatty k dopékání.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit