Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolková polévka

Vyšlápněte si s kamarády na pořádný výlet a pak je pozvěte na skvělou sytou fazolovku. Nejlepší je uleželá, takže si ji připravte den předem podle našeho podrobného návodu.
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 větší cibule
    • 300 g klobásy
    • 350 g zelených fazolek, mohou být mražené
    • 2 lžíce oleje
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 500 ml rajčatového pyré
    • 1 l vývaru (z kostky)
    • 2 bobkové listy
    • 4 kuličky černého pepře
    • sůl a pepř na dochucení

    Na ozdobu:

    • 3 vejce natvrdo
    • 6 lžic kysané smetany
    • kopr na posypání

Příprava jídla

1. Připravte si základ
Cibuli nakrájejte nadrobno, klobásy (nejlépe ostravské) na kolečka. Nerozmrazené fazolky vhoďte do vroucí osolené vody (stačí půl litru), přiveďte k varu a dvě až tři minuty vařte. Rozpalte olej. Dejte na něj cibulku, stáhněte plamen a smažte asi tři minuty, až zvláční.

2. Udělejte jíšku

K cibulce vhoďte klobásu a smažte asi pět minut, aby se zatáhla. Základ poprašte moukou a promíchejte, ať se cibulka i uzenina dobře obalí ve vzniklé jíšce. Na chvíli odstavte hrnec z ohně a za stálého míchání (aby se nevytvořily žmolky) vlévejte rajčatové pyré.

3. Dokončete dílo

Do polévkového základu přilijte fazolky i s vodou, ve které se vařily, a vývar. Promíchejte, vhoďte koření a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen a nechte částečně zakryté a za občasného promíchání probublávat na sporáku ještě asi deset minut. Dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s pečivem (třeba s dalamánky s datlemi a fíky), ozdobené kopečkem kysané smetany a vejcem natvrdo, hustě posypané nadrobno nasekaným koprem.

Pro vegetariány

Tato polévka chutná výborně, i když úplně vynecháte uzeninu. Můžete ji také nahradit uzeným tofu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zelené fazole - jedná sa o fazuľové stručky, alebo o fazuľu?
Obrazek uzivatele
podle mě o lusky...
Obrazek uzivatele
Nás neoslnila, očekávala jsem plnější chuť. V receptu je na můj vkus příliš mouky, příště dám max. 2 lžíce.
Musela jsem přidat ocet na dochucení.
Výborně ji doplňuje kváskový chléb.

Přidat komentář