Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí karbanátky

Jestli vaše děti mají rády rybí prsty, určitě si zamilují tuhle výbornou domácí variantu. Připravíte ji z konzervovaného tuňáka a zeleniny.
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 10 slaných krekrů
    • 200 g konzervované cukrové kukuřice, scezené
    • 1 malá cibule, najemno nakrájená
    • 6 lžic majonézy
    • šťáva z ½ citronu
    • 2 hrsti mraženého hrášku, povoleného
    • 400 g konzervovaného tuňáka, scezeného a rozděleného na větší kousky
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Promíchejte suroviny
Sušenky nahrubo rozlámejte a vsypte do robotu, přidejte kukuřici a rozmixujte na hrubší směs. Přesuňte do mísy a vmíchejte cibuli, majonézu a citronovou šťávu, až se vše spojí. Teď přidejte hrášek a tuňáka, ale snažte se, aby ryba zůstala ve větších kouscích. Dochuťte.

2. Tvarujte a smažte!

Směs rozdělte na osm dílů a vytvarujte karbanátky. Osmažte je dozlatova; možná budete muset na druhou várku přidat trochu oleje.

Podávejte s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým salátem.

Do zásoby

Neosmažené rybí karbanátky si můžete zmrazit do zásoby. Tak vám vydrží víc než měsíc. Když pak potřebujete rychle připravit něco k jídlu, stačí je vyndat z mrazáku a ještě zmražené je na mírném ohni zvolna osmažit v oleji. Nemělo by to trvat déle než osm minut po každé straně.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář