Rybí satay s tandoori masala

Rybí satay s tandoori masala

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut na asi 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 31 g
Tuky 116 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pikantní rybí špízy na party

Suroviny

treska 400 g
bez kostí a kůže
2 PL
pasta Tandoori masala ( v supermarketech v regálech s mezinárodní kuchyní)
česnek 2 stroužky
nadrobno
cibule 1 ks
menší kus, nadrobno
vejce 1 ks
sůl
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, nasekaný najemno
kokosový krém 100 ml
olej 2 PL
plus na opékání
Na dip
sojanéza 2 ks
(dva kelímky)
sůl
koriandr hrst
nasekaný
limeta 1 ks
šťáva
1

Rybí filety nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a nechte na něm zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Přidejte tandoori masalu a ještě krátce orestujte. Směs nechte vychladnout a spolu se špetkou soli ji přidejte k rybám a promíchejte spolu s vejcem a kokosovým krémem (to přilévejte pomalu, aby směs nebyla moc řídká). Na krátké bambusové špejle tvarujte ze směsi válečky. Opečte je na pánvi na troše oleje ze všech stran.

2

Mezitím smíchejte všechny suroviny na dip a podávejte ho k opečené rybě.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit