Pikantní rybí špízy na party.
Suroviny
treska
400
g
bez kostí a kůže
tandoori masala
2
PL
pasta
česnek
2
stroužky
nadrobno
cibule
1
ks
menší kus, nadrobno
vejce
1
ks
sůl
zázvor (čerstvý)
1
ČL
nasekaný najemno
kokosový krém
120
ml
olej
2
PL
plus na opékání
Na dip
sojanéza
2
kelímky
sůl
koriandr čerstvý
hrst
nasekaný
limetová šťáva
1
ks
z jedné limety
Postup
1
Rybí filety nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a nechte na něm zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Přidejte tandoori masalu a ještě krátce orestujte. Směs nechte vychladnout a spolu se špetkou soli ji přidejte k rybám a promíchejte spolu s vejcem a kokosovým krémem (to přilévejte pomalu, aby směs nebyla moc řídká). Na krátké bambusové špejle tvarujte ze směsi válečky. Opečte je na pánvi na troše oleje ze všech stran.
2
Mezitím smíchejte všechny suroviny na dip a podávejte ho k opečené rybě.