Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí satay s tandoori masala
Rybí satay s tandoori masala
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí satay s tandoori masala

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné na asi 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1832 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 36 g
Tuky 149 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní rybí špízy na party.

Suroviny

treska 400 g
bez kostí a kůže
tandoori masala 2 PL
pasta
česnek 2 stroužky
nadrobno
menší kus, nadrobno
vejce 1 ks
sůl
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nasekaný najemno
kokosový krém 120 ml
olej 2 PL
plus na opékání
Na dip
sojanéza 2 kelímky
sůl
koriandr čerstvý hrst
nasekaný
limetová šťáva 1 ks
z jedné limety

Postup

1

Rybí filety nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a nechte na něm zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Přidejte tandoori masalu a ještě krátce orestujte. Směs nechte vychladnout a spolu se špetkou soli ji přidejte k rybám a promíchejte spolu s vejcem a kokosovým krémem (to přilévejte pomalu, aby směs nebyla moc řídká). Na krátké bambusové špejle tvarujte ze směsi válečky. Opečte je na pánvi na troše oleje ze všech stran.

2

Mezitím smíchejte všechny suroviny na dip a podávejte ho k opečené rybě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...