Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená brokolice

Dopřejte si superzdravou zeleninu v lahůdkové úpravě!
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření a pečení: 15 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 500 g brokolice, rozdělených na 6 dílů, ideální je stonkový typ nebo nachová
    • 200 ml zakysané smetany
    • 1 lžíce kremžské hořčice
    • 100 g strouhaného sýra typu ementál nebo čedar
    • 6 plátků šunky

Příprava jídla

1. Povařte brokolici
V kastrolu uveďte do varu vodu a dvě tři minuty v ní povařte brokolici (obyčejnou o něco déle). Sceďte a propláchněte ve studené vodě.

2. Ochuťte smetanu
V misce promíchejte zakysanou smetanu s kremžskou hořčicí a polovinou sýra.

3. Zkompletujte
Gril (i ten v troubě) nebo troubu předehřejte na nejvyšší možnou teplotu. Plátkem šunky obalte kousky brokolice a rozmístěte je do skleněné či kameninové zapékací nádoby; nemusíte příliš symetricky. Přelijte ochucenou smetanou, posypte zbylým sýrem a zapékejte deset minut, až sýr zezlátne.

Lehčí varianta:
Namísto zakysané smetany použijte plnotučný bílý jogurt. Ementál nebo čedar zaměňte za poloviční množství parmazánu.

Zkuste také:
Brokolici pouze povařte v páře doměkka a potom promíchejte s nasekaným česnekem, chilli papričkou a olivovým olejem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář