Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuskusové placičky s fetou

Snadná teplá večeře pro vegetariány – na stole za dvacet minut
Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 10 minut
P
Těstoviny Středomořská

Ingredience

    • 175 g kuskusu
    • 200 ml horkého zeleninového vývaru
    • 1 ušlehané vejce
    • 3 lžíce přírodního jogurtu
    • 85 g sýra feta, nakrájeného na kostičky
    • 50 g vláčných sušených rajčat, jemně pokrájených
    • 3 jarní cibulky, jemně pokrájené
    • 2 lžíce rostlinného oleje, například slunečnicového
    • sůl a pepř
    • švestková omáčka nebo čatní a salátové listy k podávání (podle chuti, nemusí být)

Příprava jídla

1. Kuskus vsypte do ohnivzdorné misky, přelijte horkým vývarem a misku přetáhněte plastovou fólií. Nechte stát pět minut nebo tak dlouho, aby kuskus vsákl všechnu tekutinu a změkl. Přidejte vejce i jogurt a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a zapracujte kostičky sýra, rajčata i cibulku. Směs rozdělte na čtyři díly a vytvarujte
z nich karbanátky.

2. Olej rozehřejte na nepřilnavé pánvi a na středním plameni opečte placičky dozlatova, zhruba tři minuty po každé straně. Podávejte se zeleným listovým nebo jednoduchým okurkovým salátem a lžící
oblíbené chuťovky, například čatní.


TIP

Před tvarováním placiček si navlhčete ruce vodou – směs se nebude lepit. Některá sušená rajčata jsou dost tvrdá. Promíchejte je proto s kuskusem, ještě než ho zalijete horkým vývarem, aby také nasákla a zvláčněla.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář