Stočené čokoládové placičky

Stočené čokoládové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stočené čokoládové placičky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 20 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 220 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektněji už to nejde, ale ujišťujeme vás, že jde o poměrně snadné kouzlo. Placičky pečte postupně, nebo je nestačíte stáčet – hezké jsou ale i ploché!

Suroviny

mandle loupané 135 g
krájené
kakao holandského typu 3 PL
mléko 2 PL
krupicový cukr 170 g
kukuřičný sirup 2 PL
máslo 100 g
pokojové teploty
sůl 0.25 ČL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Mandle nasypte na plech s vyšším okrajem a upražte je v troubě do světlezlaté barvy; trvá to asi deset minut. Přesuňte na čistou pracovní plochu, a dokud jsou ještě teplé, rozdrťte je přejížděním válečku. Nechte úplně vychladnout, pak v misce promíchejte s kakaem.

V kastrůlku smíchejte mléko, cukr, kukuřičný sirup, máslo a sůl. Za občasného promíchání uveďte do varu a krátce povařte. Přidejte směs mandlí s kakaem, promíchejte a přesuňte do misky, aby směs trochu vychladla.

Sázejte vrchovaté lžičky asi deset centimetrů od sebe na připravené plechy a pečte (v polovině plechy vyměňte a otočte čelem vzad) asi deset minut, až začnou placičky vonět a ve středu se objeví malé pevné bublinky. Mějte po ruce dřevěné válečky nebo kartonovou středovou roli od alobalu. Placičky stahujte špachtlí a hned je stočte okolo válečku. Nechte je na něm vychladnout, aby udržely tvar. Pokud nechcete stáčet, rovnou z plechu dávejte na mřížku k vychladnutí.

Ve vzduchotěsné krabici mezi vrstvami papíru vydrží při pokojové teplotě tři dny, v chladu týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit