Stočené čokoládové placičky

Stočené čokoládové placičky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 220 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Efektněji už to nejde, ale ujišťujeme vás, že jde o poměrně snadné kouzlo. Placičky pečte postupně, nebo je nestačíte stáčet – hezké jsou ale i ploché!

Suroviny

mandle loupané 135 g
krájené
kakao holandského typu 3 PL
mléko 2 PL
krupicový cukr 170 g
kukuřičný sirup 2 PL
máslo 100 g
pokojové teploty
sůl 0.25 ČL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Mandle nasypte na plech s vyšším okrajem a upražte je v troubě do světlezlaté barvy; trvá to asi deset minut. Přesuňte na čistou pracovní plochu, a dokud jsou ještě teplé, rozdrťte je přejížděním válečku. Nechte úplně vychladnout,
pak v misce promíchejte s kakaem.

2V kastrůlku smíchejte mléko, cukr, kukuřičný sirup, máslo a sůl. Za občasného promíchání uveďte do varu a krátce povařte. Přidejte směs mandlí s kakaem, promíchejte a přesuňte do misky, aby směs
trochu vychladla.

3Sázejte vrchovaté lžičky asi deset centimetrů od sebe na připravené plechy a pečte (v polovině plechy vyměňte a otočte čelem vzad) asi deset minut, až začnou placičky vonět a ve středu se objeví malé pevné bublinky. Mějte po ruce dřevěné válečky nebo kartonovou středovou roli od alobalu. Placičky stahujte špachtlí a hned je stočte okolo válečku. Nechte je na něm vychladnout, aby udržely tvar. Pokud nechcete stáčet, rovnou z plechu dávejte na mřížku k vychladnutí.

4Ve vzduchotěsné krabici mezi vrstvami papíru vydrží při pokojové teplotě tři dny, v chladu týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit