0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Stočené čokoládové placičky

Stočené čokoládové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Stočené čokoládové placičky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 20 placiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 220 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektněji už to nejde, ale ujišťujeme vás, že jde o poměrně snadné kouzlo. Placičky pečte postupně, nebo je nestačíte stáčet – hezké jsou ale i ploché!

Suroviny

mandle loupané 135 g
krájené
kakao holandského typu 3 PL
mléko 2 PL
krupicový cukr 170 g
kukuřičný sirup 2 PL
máslo 100 g
pokojové teploty
sůl 0.25 ČL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Mandle nasypte na plech s vyšším okrajem a upražte je v troubě do světlezlaté barvy; trvá to asi deset minut. Přesuňte na čistou pracovní plochu, a dokud jsou ještě teplé, rozdrťte je přejížděním válečku. Nechte úplně vychladnout, pak v misce promíchejte s kakaem.

V kastrůlku smíchejte mléko, cukr, kukuřičný sirup, máslo a sůl. Za občasného promíchání uveďte do varu a krátce povařte. Přidejte směs mandlí s kakaem, promíchejte a přesuňte do misky, aby směs trochu vychladla.

Sázejte vrchovaté lžičky asi deset centimetrů od sebe na připravené plechy a pečte (v polovině plechy vyměňte a otočte čelem vzad) asi deset minut, až začnou placičky vonět a ve středu se objeví malé pevné bublinky. Mějte po ruce dřevěné válečky nebo kartonovou středovou roli od alobalu. Placičky stahujte špachtlí a hned je stočte okolo válečku. Nechte je na něm vychladnout, aby udržely tvar. Pokud nechcete stáčet, rovnou z plechu dávejte na mřížku k vychladnutí.

Ve vzduchotěsné krabici mezi vrstvami papíru vydrží při pokojové teplotě tři dny, v chladu týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit