Pikantní placičky z uzené ryby

Pikantní placičky z uzené ryby

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2181 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 206 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velké vločky se svou oříškovou konzistencí dodají placičkám křupavost a zázvor se postará o jemně citrusový šmrnc. Všechno dokonale vyváží chladivý dip z okurky a jogurtu.

Suroviny

brambory 900 g
moučné, oloupané, pokrájené
treska uzená 350 g
bez kosti
mléko 300 ml
rostlinný olej 5 PL
cibule 1 ks
velká, drobně nasekaná
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, oloupaný, nastrouhaný
paprika sladká 2 ČL
lze nahradit pálivou
koriandr 2 PL
čerstvý, nasekaný
citronová štáva
z 0,5 citronu
sůl
pepř
vejce 1 ks
velké, našlehané
vločky 100 g
na obal
1.  Brambory uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to 15 až 20 minut. Rybu mezitím zalijte mlékem v misce vhodné do mikrovlnné trouby, překryjte fólií a na několika místech propíchněte. Vložte do mikrovlnky a povařte na nejvyšší stupeň asi čtyři minuty, aby se maso rozdělovalo na plátečky.

2.  Lžíci oleje rozehřejte na pánvi. Asi pět minut smažte cibuli a zázvor. Stáhněte z ohně a vmíchejte papriku.

3.  Povařené brambory i rybu sceďte, brambory rozmačkejte; z tresky stáhněte kůži a odstraňte případné zbylé kostičky. Brambory, rybu a cibulovou směs smíchejte s koriandrem, citronovou šťávou a spoustou pepře; dosolte. Rozdělte na osm dílků, vytvarujte placičky, smočte je v rozšlehaném vejci a důkladně obalte ve vločkách. Na talíři je překryjte fólií a nechte je aspoň půl hodiny v chladničce.

4.  Rozpalte zbylý olej a dozlatova na něm osmažte placičky; chce to pět až šest minut z každé strany. Pokud máte jen menší pánev, smažte je postupně, třeba po dvou, aby zlátly stejnoměrně. Pánev můžete mezi jednotlivými várkami vytřít kuchyňským papírem a vlít na ni čerstvý olej.

5.  Hotové placičky pokládeje na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný olej. Podávejte je horké, třeba s vařenými bramborami, případně s dipem z jogurtu a nastrouhané okurky.

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit