Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní placičky z uzené ryby
Pikantní placičky z uzené ryby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní placičky z uzené ryby

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2181 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 206 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velké vločky se svou oříškovou konzistencí dodají placičkám křupavost a zázvor se postará o jemně citrusový šmrnc. Všechno dokonale vyváží chladivý dip z okurky a jogurtu.

Suroviny

varný typ C
treska uzená 350 g
mléko 300 ml
rostlinný olej 5 PL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
koriandr čerstvý 2 PL
z půlky citronu
sůl
pepř
vejce 1 ks
našlehané
vločky 100 g
na obalení

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to 15 až 20 minut. Rybu mezitím zalijte mlékem v misce vhodné do mikrovlnné trouby, překryjte fólií a na několika místech propíchněte. Vložte do mikrovlnky a povařte na nejvyšší stupeň asi čtyři minuty, aby se maso rozdělovalo na vločky.

2

Lžíci oleje rozehřejte na pánvi. Asi pět minut smažte jemně pokrájenou cibuli a nasekaný zázvor. Stáhněte z ohně a vmíchejte papriku.

3

Povařené brambory i rybu sceďte, brambory rozmačkejte; z tresky stáhněte kůži a odstraňte případné zbylé kosti. Brambory, rybu a cibulovou směs smíchejte s koriandrem, citronovou šťávou a spoustou pepře; dosolte. Rozdělte na osm dílků, vytvarujte placičky, smočte je v rozšlehaném vejci a důkladně obalte ve vločkách. Na talíři je překryjte fólií a nechte je aspoň půl hodiny v chladničce.

4

Rozpalte zbylý olej a dozlatova na něm osmažte placičky; chce to pět až šest minut z každé strany. Pokud máte jen menší pánev, smažte je postupně, třeba po dvou, aby zlátly stejnoměrně. Pánev můžete mezi jednotlivými várkami vytřít kuchyňským papírem a vlít na ni čerstvý olej.

5

Hotové placičky pokládeje na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný olej. Podávejte je horké, třeba s vařenými bramborami, případně s dipem z jogurtu a nastrouhané okurky.

Komentáře

02.04.2008 09:19
Recept se nachází v č.2/07, str.40

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...