Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní placičky z uzené ryby
Pikantní placičky z uzené ryby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní placičky z uzené ryby

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2181 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 206 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velké vločky se svou oříškovou konzistencí dodají placičkám křupavost a zázvor se postará o jemně citrusový šmrnc. Všechno dokonale vyváží chladivý dip z okurky a jogurtu.

Suroviny

varný typ C
treska uzená 350 g
mléko 300 ml
rostlinný olej 5 PL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
koriandr čerstvý 2 PL
z půlky citronu
sůl
pepř
vejce 1 ks
našlehané
vločky 100 g
na obalení

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to 15 až 20 minut. Rybu mezitím zalijte mlékem v misce vhodné do mikrovlnné trouby, překryjte fólií a na několika místech propíchněte. Vložte do mikrovlnky a povařte na nejvyšší stupeň asi čtyři minuty, aby se maso rozdělovalo na vločky.

2

Lžíci oleje rozehřejte na pánvi. Asi pět minut smažte jemně pokrájenou cibuli a nasekaný zázvor. Stáhněte z ohně a vmíchejte papriku.

3

Povařené brambory i rybu sceďte, brambory rozmačkejte; z tresky stáhněte kůži a odstraňte případné zbylé kosti. Brambory, rybu a cibulovou směs smíchejte s koriandrem, citronovou šťávou a spoustou pepře; dosolte. Rozdělte na osm dílků, vytvarujte placičky, smočte je v rozšlehaném vejci a důkladně obalte ve vločkách. Na talíři je překryjte fólií a nechte je aspoň půl hodiny v chladničce.

4

Rozpalte zbylý olej a dozlatova na něm osmažte placičky; chce to pět až šest minut z každé strany. Pokud máte jen menší pánev, smažte je postupně, třeba po dvou, aby zlátly stejnoměrně. Pánev můžete mezi jednotlivými várkami vytřít kuchyňským papírem a vlít na ni čerstvý olej.

5

Hotové placičky pokládeje na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný olej. Podávejte je horké, třeba s vařenými bramborami, případně s dipem z jogurtu a nastrouhané okurky.

Komentáře

02.04.2008 09:19
Recept se nachází v č.2/07, str.40

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...