Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory pečené v soli

V téhle úpravě mají ‚zemáky‘ opravdu zemitou chuť, podobnou té, pro kterou milujeme brambory pečené ve žhavém popelu. Slupka je propečená do křupava a vnitřek tak měkký, že se skoro rozpadá. Pozor na to, abyste brambory vyloupali ze slaného kabátu co nejdřív, aby je sůl nestihla příliš prostoupit.

Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H15M
Pečení 1:15

Ingredience

    • 2 oloupané, překrojené stroužky česneku
    • olej na vymazání formy a trochu na zakapání brambor
    • 2 lžíce jehliček rozmarýnu
    • 1,5 kg malých brambor, neloupaných, ale pečlivě omytých  a osušených
    • 3/4 kg hrubé mořské soli
    • 30 g hladké mouky
    • 200 ml zakysané smetany

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vytřete česnekem a potřete olejem. (Formu můžete ještě vyložit pečicím papírem, pak znovu potřít olejem a posypat česnekem.) Na dno formy nasypte byliny a na ně naklaďte hustě vedle sebe brambory.

2. V míse promíchejte sůl a mouku, pomalu přilévejte asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijte ji na brambory ve formě a hlavně mezi ně.

3. Pečte na střední příčce trouby. Formu vyjměte a nechte pět minut vychladnout; vyklopte brambory na velký talíř a vyloupejte je ze slaného obalu. Podávejte se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou oleje.
 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehké gratinované brambory

Brambory gratinované čtyřmi druhy sýrů

Brambory, brambory, to jsou boží dary

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.88

Přidat komentář