Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní hrášková polévka s vejcem

Pokud jste letos na Zelený čtvrtek (schválně) nezvládli tradiční kopřivový špenát, kýženou barvu vašemu jídelníčku dodá naše podstatně modernější (a chutnější) polévka.

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1 balíček mraženého hrášku
    • 1,5 l zeleninového vývaru
    • 2 lžíce másla
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 6 křepelčích vajíček (nebo malých běžných vajec)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte.

2. Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete.

3. Na teflonové pánvi si z křepelčích vajíček připravte volská oka.

4. Polévku rozdělte na talíře a ozdobte vajíčkem.

Tip Apetitu:
Proč mají naše sázená vejce tak do- konalý tvar? Na pánev jsme postavili běžné vykrajovátko na cukroví. Spe­ciální formičky prodává pražský obchod Momentum za zhruba 390 Kč.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Já doporučuji ještě přidat brambory nakrájené na kolečka a cibulku. A k dochucení je výborný i česnek, polévka pak krásně voní.

Přidat komentář