Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pravé italské tiramisu

Popis receptu: 
Působí lehounce a chutná lahodně. Nepostradatelné jsou dlouhé cukrářské piškoty a mascarpone (může být i české, např. od výrobce Italat).
Autor: Silvie Uváčiková
Hodnocení:
117 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    4 kvalitní vejce (pokojové teploty) 8-10 polévkových lžic cukru moučky (dávám 8) 1 smetana ke šlehání 2 mascarpone (pokojové teploty) 2 balení dlouhých cukrářských piškot teplá káva (nejlépe espresso) trochu amaretta nebo brandy kakao na posypání

Příprava jídla

Uvaříme kávu. Žloutky vyšleháme s cukrem a vmícháme do nich mascarpone. Zvlášť ušleháme sníh z bílků a vmícháme do žloutkové směsi. Ušleháme smetanu a také vmícháme do žloutkové směsi. Do teplé kávy přidáme trochu amaretta nebo brandy a namáčíme do něj piškoty, které skládáme do obdélníkové mísy. Na vrstvu piškot dáme vrstvu žloutkového krému, dáme opět vrstvu piškot namočených v kávě a na to opět vrstvu žloutkového krému. Končíme krémem, vršek uhladíme a posypeme přes jemné sítko hustě kakaem tak, aby krém pokud možno nebyl vidět. Dáme nejméně na 6 hodin (nejlépe přes noc) do lednice.
REKLAMA

Přidat komentář